Συν. Αστυνομίας κατά Φαίδωνα: Πρωταγωνιστής κωμωδίας

Ως κωμωδία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο δήμαρχος Πάφου, χαρακτήρισε τη δημόσια συμπεριφορά του κ. Φαίδωνος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Αστυνομίας Κύπρου, Κυριάκος Χαραλάμπους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το Σάββατο (19/5) ο Σ.Α.Κ εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του κ. Φαίδωνος.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι ο δήμαρχος Πάφου παρελαύνει τις τελευταίες βδομάδες από εκπομπή σε εκπομπή αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια χωρίς ίχνος σεβασμού προς το Αστυνομικό Σώμα.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο,

ο ΣΑΚ αναφέρει ότι η μικρή κοινωνία της Κύπρου είναι πολύ περιορισμένη για τις προσδοκίες του κ. Φαίδωνος με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δημόσιες εμφανίσεις και σε ελλαδικά ΜΜΕ.

Εξάλλου, όπως τονίζει ο κ. Χαραλάμπους, ο δήμαρχος Φαίδωνος, στο βωμό της αυτοπροβολής, «δολοφόνησε», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, χαρακτήρες αξιωματικών και αστυνομικών.

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Αστυνομικών Κύπρου κάνει λόγο για κατασκευασμένη εικόνα ενός ριψοκίνδυνου και ευφυέστατου υπερ-ήρωα ο οποίος βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα μπροστά, κάτι που όπως προσθέτουν, αποτελεί σενάριο κινουμένων σχεδίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η τοποθέτηση του Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας, Δημήτριου Δημητρίου, εκ μέρους του Συνδέσμου Ανώτερων Αξιωματικών Κύπρου.

Ο κ. Δημητρίου έκανε λόγο για ισοπεδωτικές προσεγγίσεις του κ. Φαίδωνος που δεν τιμούν τον ίδιο.

Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο Πάφου να καταθέσει στην Αστυνομία στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι μέλη του Σώματος τα παίρνουν χοντρά, σύμφωνα με σχετική του κ. Φαίδωνος δήλωση.

Οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί για τους οποίους αναφέρεται ο κ. Φαίδωνος, εξέφρασαν γραπτώς προς τον αρχηγό Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή των δηλώσεων του, την πρόθεση να διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημάρχου Πάφου και έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση οποιασδήποτε αρμόδιας Αρχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα