Σύμβουλος του Πρ.ΔΗΚΟ διορίστηκε ο Δρ Θεόδωρος Τσακίρης

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον πανεπιστημιακό, δρα Θεόδωρο Τσακίρη, ο οποίος διορίζεται Σύμβουλος του Προέδρου του Κόμματος επί θεμάτων εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

O Δρ. Θεόδωρος Τσακίρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής &Οικονομικών του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου στη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ παράλληλα διδάσκει και στα τμήματα Μηχανολόγων/Μηχανικών και Διεθνών Σχέσεων του ιδίου Πανεπιστημίου.

Από τον

2014 έως και τον Ιούλιο του 2015 ο Δρ. Τσακίρης υπηρέτησε ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου (ΕΥΚ) και ως μέλος του Γεωστρατηγικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΓΣΚΔ).

Το πρώτο εξάμηνο του 2010 συνεργάστηκε με το γραφείο του Υφυπουργού Ενέργειας της Ελλάδος ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα διεθνών αγωγών πετρελαίου &φυσικού αερίου, ενώ την περίοδο 2008-2009 υπηρέτησε ως Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Με την ιδιότητά του αυτή συμμετείχε σε δεκάδες υπουργικές και διυπουργικές αποστολές στο εξωτερικό ενώ εκπροσώπησε το Γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και στο Δ.Σ. του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας και σε διαπραγματεύσεις με διεθνείς πετρελαϊκές κοινοπραξίες.

Από το 2002 και μετά ο Δρ. Τσακίρης έχει εργαστεί με την ιδιότητα του Επιστημονικού Συνεργάτη σε θέματα Ευρωπαϊκής Άμυνας &Ασφάλειας, Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής, Μετα-Σοβιετικών Σπουδών και Ενεργειακής Ασφάλειας στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά την Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.), στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, και στην Επιτροπή Άμυνας &Εξωτερικών της Βουλής. Ο κ.Τσακίρης είναι Διδάκτωρ Στρατηγικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου φοίτησε με υποτροφία της Ε.Ε.. Κατέχει επίσης τον τίτλο (Summa Cum Laude) M.A. in International Security Studies του Πανεπιστημίου Georgetown, όπου και φοίτησε ως μεταπτυχιακός υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright και Βουδούρη.

Έχει συγγράψει 12 μονογραφίες και πάνω από 20 άρθρα, μελέτες και κεφάλαια συλλογικών τόμων που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά και τα αγγλικά συμπεριλαμβανομένων άρθρων σε peer-reviewed journals όπως τα περιοδικά Comparative Strategy, Foreign Affairs (Hellenic Edition), Journal of Energy Security, Journal of Southeast Europe &Black Sea Studies, Perceptions, Αγορά Χωρίς Σύνορα &Γεωστρατηγική. Τα κείμενα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως παραπομπές σε επιστημονικές δημοσιεύσεις των ερευνητικών προγραμμάτων ενεργειακής γεωπολιτικής &οικονομικών των Πανεπιστημίων Harvard, Rice University, George Washington University, MIT University και King’s College London.

Είναι τακτικός σχολιαστής διπλωματικών, ενεργειακών και ευρωπαϊκών θεμάτων σε διάφορα ΜΜΕ σε Κύπρο και Ελλάδα ενώ είναι τακτικός αρθρογράφος της κυριακάτικης έκδοσης του Φιλελεύθερου και του ενεργειακού ιστότοπου www.energypress.com. Έχει αρθρογραφήσει ή/και δώσει συνέντευξη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες όπως οι Le Monde, Deutsche Welle,& El Mundo.

Keywords
Τυχαία Θέματα