Σύμβουλος Ακιντζί: Οι Ε/κ να εστιάσουν σε θετικό αποτέλεσμα

Ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για θέματα ΕΕ, Ερχάν Ερτσίν, κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να υιοθετήσει μια προσέγγιση για τη Διάσκεψη στη Γενεύη με στόχο την επίτευξη αποτελεσμάτων.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Ερτσίν είπε πως οι συζητήσεις "κατά πόσον η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί ή όχι, υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν θα πρέπει να πάμε ή όχι", πρέπει να σταματήσουν και πρόσθεσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να εστιάσει στο να συμβάλει στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος στη Διάσκεψη για την Κύπρο.

Ανέφερε πως το έγγραφο που ετοιμάζει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ "Ειντε δεν είναι έγγραφο των ΗΕ, αλλά θα αποτελέσει ένα οδηγό, και πως στόχος του εγγράφου είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος εργασίας κατά τη Διάσκεψη.

Ο κ. Ερτσίν είπε πως στη σύνοδο των τεχνοκρατών στο Μοντ Πελεράν είχε αναφερθεί ότι η ασφάλεια της μιας πλευράς δεν πρέπει να αποτελεί απειλή για την άλλη και πρόσθεσε πως η συζήτηση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις θα συνεχιστεί σε αυτό το πλαίσιο στη Γενεύη.

Ανέφερε, επίσης, πως όλα τα θέματα θα συζητηθούν ταυτόχρονα και παράλληλα στη Γενεύη.

Keywords