Συμβουλές και ιδέες για ξύλινη επένδυση στον τοίχο!

Το να βάλεις ξύλινη επένδυση στον τοίχο, είναι λίγο "ρώσικη ρουλέτα". Αν το κάνεις σωστά, τότε το ξύλο θα φέρει μια αίσθηση ζεστασιάς και ο τοίχος σου θα τραβήξει τα βλέμματα θετικά. Αν, όμως, το κάνεις λάθος, το αποτέλεσμα θα είναι λίγο σκοτεινό.

Καλό θα ήταν α προσέξεις λίγο περισσότερο, το πού και το πώς θα τα τοποθετήσεις. Παρακάτω θα βρεις ιδέες και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις καλόγουστο.

-Προτίμησε ανοιχτόχρωμα ξύλα

Για να μην γίνει πολύ σκούρο και σκοτεινό το δωμάτιο, όπου θα βάλεις το ξύλινο πάνελ, προτίμησε να πάρεις ανοιχτόχρωμα ξύλα

ή να τα ξασπρίσεις.

-Βάλε σκούρα ξύλα στα μικρά δωμάτια

 Μπορείς να τα βάψεις ακόμη και μαύρα. Αν βάψεις έναν μικρό χώρο με σκούρο χρώμα, τότε ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος. 

-Συνδύασέ το με μάρμαρο

Ο συνδυασμός ξύλο – μάρμαρο δημιουργεί μια καταπληκτική αντίθεση. Ζεστασιά και ψυχρότητα, σκουρόχρωμο και ανοιχτόχρωμο ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για κουζίνα αλλά και μπάνιο.

-Βάλε χρώμα στο ξύλο

Κάντο μονόχρωμο ώστε να φαίνονται οι γραμμές του ξύλου και μην διαλέξεις πολύ σκούρο χρώμα.

-Πρόσεξε τη διακόσμηση

Αν αποφάσισες να βάλεις ξύλινη επένδυση στους τοίχους του σπιτιού σου αλλά δεν θέλεις να μοιάζει και σαν ξύλινη καλύβα στο βουνό, ένα πρέπει να κάνεις. Μοντέρνα διακόσμηση.

-Ξύλινο πάνελ πάνω από το τζάκι

Βάλε ένα ξύλινο πάνελ πάνω από το τζάκι και βάψε το στα χρώματα του τοίχου. Συνήθως το τζάκι είναι στο οπτικό κέντρο του δωματίου και το πάνελ θα το ενισχύσει αυτό τραβώντας τα βλέμματα εκεί.

Πηγή: exypnes-idees.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα