Συμβουλές για καλή στοματική υγεία των παιδιών

Στις μέρες μας η οδοντιατρική έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και στις συνεχείς έρευνες και ανακαλύψεις στον τομέα των υλικών.

Ακόμη μελέτες σε θέματα ψυχολογίας και αντιμετώπισης παιδιών έδωσαν στον οδοντίατρο και πιο συγκεκριμένα στον παιδοοδοντίατρο τα εφόδια ώστε να ασκεί το επάγγελμα του στις μικρές ηλικίες με περισσότερη ευκολία. Ο πόνος στην οδοντιατρική καρέκλα πρέπει να θεωρείται παρελθόν γιατί και οι πιο δύσκολες οδοντιατρικές πράξεις γίνονται ανώδυνα.

Έχοντας κατά νου ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν

σωστά για τις καταστάσεις εκείνες που πρέπει να προλάβουν ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα. Οι πιο κάτω πληροφορίες θα σας φανούν χρήσιμες. Δεν είναι τίποτε άλλο από απλές συμβουλές για να έχουν τα παιδιά σας καλή στοματική υγεία και ένα όμορφο χαμόγελο για μια ζωή!

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο πρέπει να γίνεται πριν την ηλικία του ενός έτους ή μόλις το παιδί αποκτήσει το πρώτο νεογιλό δόντι. Θα περιλαμβάνει συμβουλές στοματικής υγιεινής και εξοικείωση του παιδιού με τον οδοντίατρο. Η έγκαιρη επίσκεψη του παιδιού σας πριν δημιουργηθούν οδοντιατρικά προβλήματα τα οποία θα χρειάζονται θεραπεία θα οδηγήσει στην καλή εμπειρία του παιδιού και σε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον οδοντίατρο. Έχετε υπόψη σας ότι, η οδοντική τερηδόνα (σάπιο δόντι) μπορεί να εμφανιστεί από την ηλικία των 12-13 μηνών και να καταστρέψει τα δόντια ολοσχερώς.

Πως μπορεί ένα παιδί λοιπόν να έχει καλή εμπειρία όταν επισκεφθεί τον οδοντίατρο με σάπια δόντια τα οποία θα πονούν και θα έχουν απόστημα και τα οποία μπορεί να χρειάζονται μέχρι και εξαγωγή;

Διαβάστε περισσότερα στο Paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα