Συμμετοχή ΠΟΦΕΝ στην κινητοποίηση στις 4/3/2015

Στη νέα κινητοποίηση στις 4 Μαρτίου, θα συμμετέχει η ΠΟΦΕΝ καθώς και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις ή δράσεις της Πλατφόρμας «η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Τα μέτρα λιτότητας του μνημονίου, οδηγούν το λαό μας στην εξαθλίωση και τους φοιτητές στην απόγνωση. Μειώσεις μισθών, ανεργία, φτώχεια,

πείνα, μετανάστευση, είναι μόνο μερικές από τις πραγματικότητες στην κυπριακή κοινωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αφού βλέπουν το οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται και τα έξοδα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων – της νεολαίος και των φοιτητών, τα οποία κερδήθηκαν με χρόνια αγώνων και θυσιών, δέχονται ολομέτωπη επίθεση από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση - Τρόικα, επιβάλλοντας τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.

Ολομέτωπη επίθεση δέχεται και η παιδεία, η οποία είναι συνεχώς στο στόχαστρο των πολιτικών της σκληρής λιτότητας. Η αποκοπή κονδυλιών από τα πανεπιστήμια, η προσπάθεια αποκοπής της φοιτητικής χορηγίας και η κατάργηση του φοιτητικού πακέτου, η αποκοπή κονδυλιών από το ΙΚΥΚ, η κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους φοιτητές και η αύξηση των κομίστρων στα λεωφορεία αποτελούν μερικά από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται στον τομέα της παιδείας. Την ίδια στιγμή πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στις πόλεις για να παρακολουθούν τα μαθήματα τους καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ενοικιάζουν. Πιο τραγική είναι η κατάσταση για τους φοιτητές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού την ίδια στιγμή καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα δίδακτρα, με αποτέλεσμα να διακόπτουν ή και να σταματούν τις σπουδές τους.

Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ΠΟΦΕΝ καλεί τη φοιτητιώσα νεολαία να δώσει μαζικά το παρόν στην παγκύπρια παλλαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει η πλατφόρμα «Η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί» την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 17:00 έξω από το Συνεδριακό Κέντρο. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση των οργανώσεων ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΠΟΕΔ, ΟΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, Συνομοσπονδία Γονέων η ώρα 16:00 στη δημοσιογραφική εστία και πορεία προς το χώρο της κινητοποίησης.27/02/2015

Απόφαση:

Η ΠΟΦΕΝ θα συμμετέχει στην νέα κινητοποίηση στις 4 Μαρτίου, καθώς και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις ή δράσεις της Πλατφόρμας «η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί», που στοχεύουν να αναδείξουν την αντίδραση και την αντίσταση μας στις σκληρές και ανάλγητες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στην κυπριακή κοινωνία και στα αδιέξοδα που δημιουργούνται από την ύφεση, την ανεργία και την φτώχεια που αναπαράγονται ως φαύλος κύκλος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι οργανώσεις:Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ),Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Οργάνωση Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ), Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ), Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων, Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Νεα Αγροτική, Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ), Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας (ΠΟΠΟ), Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κίνηση Πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα