Συμμετοχή ΗΠΑ σε πρόγραμμα του ΠΟΥ για καταπολέμηση της Covid-19

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι η χώρα από καθεστώς παρατηρητή που είχε μέχρι τώρα θα συμμετέχει σε πρόγραμμα για ενίσχυση των εξετάσεων, της διάγνωσης και των εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς ενώνει τις δυνάμεις της με τις παγκόσμιες προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την προσήλωση των ΗΠΑ στον πολυμερισμό και στον κοινό στόχο να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία και

να βελτιώσουμε την παγκόσμια δημόσια υγεία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής στο γραφείο Παγκοσμίων Υποθέσεων των Υπηρεσιών για την Υγεία και τον Άνθρωπο Colin L. Mclff μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η συνάντηση στη Γενεύη έχει ως στόχο να καλυφθεί ένα κενό χρηματοδότησης $27 δισεκατομμυρίων για το πρόγραμμα υπό τον ΠΟΥ, με την ονομασία «Πρόσβαση στα Εργαλεία COVID-19 (ACT) Συμβούλιο Επιτάχυνσης Διευκόλυνσης» το οποίο στοχεύει στην επέκταση της παγκόσμιας πρόσβαση σε εργαλεία για την καταπολέμηση της COVID-19.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αποστολή ΠΟΥ στην Κίνα: Ιδού τα ευρήματα για την προέλευση κορωνοϊού

Keywords
Τυχαία Θέματα