Συμμετοχή φαρμακοποιών στην 4ωρη στάση εργασίας

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Κ.Υ.Φ.Υ) θα συμμετάσχει στην 4ωρη στάση εργασίας του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ “γιατί συμμερίζεται τις ανησυχίες όλων αυτών που πιστεύουν ότι το Υπουργείο Υγείας οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, παρέχοντας στους εργαζόμενους των νοσοκομείων τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιτελούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα”,

αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου.

Όπως αναφέρεται, ο Κλάδος, μετά από έντονο προβληματισμό, σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ όπως κατέλθει σε 4ωρη στάση απεργίας, απότοκο της μη εμφανούς βούλησης επίλυσης των πιεστικών προβλημάτων που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια.

“Η απόφαση για σύμπλευση με τους άλλους κλάδους κρίθηκε απαραίτητη, αφού πρώτιστο μέλημα όλων μας, είναι η λήψη εκείνων των διορθωτικών μέτρων για απάλειψη των στρεβλώσεων που έχουν οδηγήσει διαχρονικά τα κρατικά νοσηλευτήρια να αδυνατούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες δημόσιας υγείας στους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και να είναι αναποτελεσματικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Πρώτιστο μέλημα μας είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών και μόνο”, σημειώνεται.

Εξάλλου ο Κ.Υ.Φ.Υ αναφέρει ότι οι λόγοι που κατέρχεται σε απεργία είναι τα συμφωνηθέντα σημεία που αναγράφονται στο κοινό ανακοινωθέν των κλάδων καθώς και τα αιτήματα που αφορούν εξειδικευμένα τον Κ.Υ.Φ.Υ και έχουν συμφωνηθεί ομόφωνα κατά την έκτακτη γενική συνέλευση και γι αυτά έχουν ενημερωθεί τα μέλη μας με επιστολή ημερομηνίας 5 Μαΐου 2015.

Δεν συμμεριζόμαστε, προσθέτει, το περιεχόμενο ανακοινώσεων που στρεβλώνουν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας και αποσκοπούν στην πυροδότηση εντάσεων, για καθαρά άλλες σκοπιμότητες.

Άξιον απορίας , προσθέτει, είναι η σημερινή ανακοίνωση της «υπό σύσταση Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών». “Ο Νόμος περί Συντεχνιών αναφέρει ρητά όπως μια απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων, είναι απόφαση σώματος και εγκρίνεται από το εκάστοτε εκτελεστικό συμβούλιο της συντεχνίας. Αφού η συντεχνία αυτή δεν υφίσταται, και νοουμένου ότι δεν έχει κατοχυρωθεί με καταστατικό, ποιο εκτελεστικό συμβούλιο και ποιο σώμα έχει αποφασίσει να μην κατέλθει σε απεργία;”, διερωτάται ο Κ.Υ.Φ.Υ

“Δυστυχώς οι εύλογες ανησυχίες μας για αποδυνάμωση του κλάδου και εξυπηρέτηση αλλότριων κινήτρων επιβεβαιώνονται και αυτή τη φορά, τη στιγμή που η εν λόγω πρωτοβουλία δημιουργήθηκε ως αντίδραση στη δήθεν αναλγησία του κλαδικού συμβουλίου του κλάδου να εξυπηρετήσει τα συμφέρονται και δικαιώματα των συναδέλφων». Άξιον απορίας επίσης είναι εάν οι `συνάδελφοι` είναι ενήμεροι για τους λόγους που κατέρχεται ο Κ.Υ.Φ.Υ σε 4ωρη στάση εργασίας και σε ποια σημεία ακριβώς διαφωνούν;”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα