Συμμετοχή Δήμου Λεμεσού στο συνέδριο για κλιματικά ουδέτερες & έξυπνες πόλεις

Ιδιαίτερα εποικοδομητικό για τη μεγάλη προσπάθεια της Λεμεσού να καταστεί, μέχρι το 2030, Κλιματικά Ουδέτερη και Έξυπνη Πόλη, ήταν το συνέδριο «Climate-Neutral and Smart Cities 2023» που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες, το διήμερο που μας πέρασε, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού.

Εκ μέρους των δημοτικών Αρχών παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, οποίος συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Δημάρχους και εκπροσώπους των υπόλοιπων πόλεων που

συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα προς επίτευξη του φιλόδοξου στόχου, που αφορούν στη δημιουργία επενδυτικού πλάνου βάσει των δράσεων, η εξασφάλιση οικονομικών και τεχνικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, η εξασφάλιση κονδυλίων από διάφορους πόρους, συμπεριλαμβανομένου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και άλλων προγραμμάτων.

Κατά το διήμερο συνέδριο, προστίθεται, οι πόλεις συμμετείχαν σε εργαστήρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, τους εκπρόσωπους του NetZero Cities, των πολιτικών εκπροσώπων και των συντονιστών των Ευρωπαϊκών Πόλεων Αποστολής.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για απλοποίηση των διαδικασιών και τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδιωτικών Φορέων και πολιτών που έχουν επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια της Αποστολής.

Στο διήμερο συνέδριο, τον Δήμαρχο συνόδευσαν η Αρχιτέκτονας και Συντονίστρια της Αποστολής «Λεμεσός 2030», Πενέλοπε Βάσκες Χατζηλύρα και ο Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Κύπρου, Επιστημονικός Συνεργάτης για την Αποστολή Δήμου Λεμεσού, Κωνσταντίνος Κλεοβούλου.

Διαβάστε επίσης: Σύνδ.Μονογονεϊκών Οικογενειών:Διαψεύδει ΥΠΟΙΚ για χορηγία ηλεκτρικού ρεύματος

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα