Συμμετοχή Eurosuccess στο ευρωπαικό έργο Smart Practice

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting αποτελεί έναν από τους έξι εταίρους οι οποίοι συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο Smart Practice - Empowering Entrepreneurial Skills in Higher Education, το οποίο διεκπεραιώνεται μέσα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Δράση ΚΑ2). Το εν λόγω έργο έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015 και έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών και οριζόντιων δεξιοτήτων των
αποφοίτων.

Τι είναι το έργο Smart Practice;

Η ανάπτυξη του έργου αποτελεί κατά κύριο λόγο μια προσπάθεια για μια πιο καινοτόμα προσέγγιση στον τρόπο που γίνονται οι πρακτικές ασκήσεις () από τους απόφοιτους. Ο αριθμός των αποφοίτων οι οποίοι, με το τέλος των σπουδών τους, ψάχνουν για πρακτική άσκηση για την απόκτηση εργασιακής πείρας είναι μεγάλος, ωστόσο παρουσιάζονται πολλαπλά προβλήματα στη δομή και στην παράδοση των πρακτικών αυτών.

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι του έργου αυτού;

Το έργο αποσκοπεί στο να γεφυρώσει την θεωρητική γνώση που μπορεί να αποκτηθεί κατά τη διάρκεια σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης μαζί με τα απαραίτητα προσόντα τα οποία απαιτούνται από κάποιον που εισέρχεται στην αγορά εργασίας, ή με άλλα λόγια απευθύνεται στην ανάγκη συσχέτισης των ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης και επιχειρήσεων, με απώτερο σκοπό να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ πανεπιστημιακής γνώσης (θεωρητικής) και των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας (πρακτικής). Πιο συγκεκριμένα, το έργο στοχεύει στο να παρέχει καινοτόμες προσεγγίσεις στην πρακτική άσκηση (internship), με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών και οριζόντιων δεξιοτήτων των αποφοίτων.

Ποιο αποτέλεσμα θα επιφέρει το έργο αυτό;

Οι κύριες ομάδες-στόχοι είναι:

- Φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίου

- Ακαδημαϊκό προσωπικό πανεπιστημίου

- Αντιπρόσωποι επιχειρήσεων

Κατά συνέπεια, από το έργο αναμένεται να επωφεληθούν οι πιο πάνω ομάδες με το να τις εξοπλίσει με τις κατάλληλες πρακτικές της πρακτικής άσκησης οι οποίες όχι μόνο θα γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ της θεωρητικής και πρακτικής γνώσης, αλλά θα βοηθήσουν τους φοιτητές και απόφοιτους να αποκτήσουν και να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες έτσι ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι όταν εισέλθουν στην ανταγωνιστική και απαιτητική σύγχρονη αγορά εργασίας.

Η κοινοπραξία του έργου

Οι εταίροι του έργου είναι έξι συνολικά και προέρχονται από τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες: Eurosuccess Consulting και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), Πανεπιστήμιο της Βερόνα (Ιταλία), Πανεπιστήμιο Lapland UAS (Φινλανδία), Πανεπιστήμιο Vytautas Magnus (Λιθουανία), και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κάουνας (Λιθουανία), το οποίο συντονίζει το έργο. Η κοινοπραξία αποτελείται τόσο από πανεπιστήμια τα οποία θα έχουν άμεση επαφή με φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο και με επιχειρηματικούς οργανισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν άμεση επαφή με επιχειρήσεις. Η σύσταση αυτή θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και εμπειρία του κάθε οργανισμού για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και θα επιτρέψει, επίσης, την ευρύτερη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου στη Λευκωσία, Κύπρος

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου στη Λευκωσία, Κύπρος. Οι εταίροι έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους. Τις δύο αυτές ημέρες, οι εταίροι γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συζήτησαν για το σχεδιασμό του έργου καθώς επίσης και για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων του κάθε οργανισμού. Τέλος, αποφασίστηκαν και οι ημερομηνίες για τη δεύτερη συνάντηση των εταίρων, η οποία θα λάβει μέρος τέλος Μαρτίου στη Φινλανδία.

Φιλοδοξίες του έργου

Το έργο έχει ως απώτερο σκοπό να βοηθήσει τους εμπλεκόμενους στην ανώτερη εκπαίδευση να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες. Κατά τη διάρκεια του έργου αλλά ακόμη και μετά το τέλος του, το έργο θα επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στις ομάδες-στόχους, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο επίσης την καλύτερη δυνατή διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Smart Practice καθώς επίσης και για άλλα ευρωπαϊκά έργα και ευκαιρίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα