Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων: Δεν θα επιτρέψουμε αλλοίωση της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ

Παρακολουθούμε με μεγάλη μας έκπληξη τα όσα τεκταίνονται γύρω από το χώρο της υγείας και πιο συγκεκριμένα με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κος Μαρίνος Σιζόπουλος, σχετικά με τη δυνατότητα των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ να συνταγογραφούν εντός του συστήματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων.

Σημειώνουν πως, ως Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων,

θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς πολλαπλούς αποδέκτες ότι το κίνημα των ασθενών δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω παρεμβάσεων προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

«Θεωρούμε ότι αλλαγές όπως αυτήν που κατέθεσε ο κος Σιζόπουλος, δεν αποσκοπούν στη βελτίωση του ΓεΣΥ αλλά στην προσπάθεια αλλαγής του  χαρακτήρα του ΓεΣΥ και εν τέλει την μετεξέλιξη του σε ένα πολυασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα δημιουργήσει ασθενείς πολλών ταχυτήτων», σημειώνουν επίσης.
«Αντιλαμβανόμαστε και συμφωνούμε ότι το ΓεΣΥ χρήζει τομών και αλλαγών  καθώς παρατηρούνται πολλά προβλήματα με τις λίστες αναμονής, την αδυναμία εποπτείας καταχρήσεων, τις καθυστερήσεις στην εισαγωγή νέων φαρμακοθεραπειών κ.α., πλην όμως θεωρούμε ότι οι προσπάθειες του κ. Σιζόπουλου δυστυχώς δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση»,  αναφέρουν.

«Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση προς τον κ. Σιζόπουλο σαν πολιτικό πρόσωπο αλλά και ως ειδικό ιατρό, τα συμφέροντα του οποίου εξυπηρετούνται μέσω αυτής τη πρότασης, όπως κάνει δεύτερες σκέψεις και αποσύρει την πρόταση του έστω και την υστάτη.  Παράλληλα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ιδέες και απόψεις που εκφράζονται και αφορούν το ΓεΣΥ, θα πρέπει πρωτίστως να λαμβάνουν υπόψιν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της κοινότητας των ασθενών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα», σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Κλείνοντας,  θα θέλαμε επίσης να προειδοποιήσουμε και άλλους αξιωματούχους ή φορείς που πιθανόν να έχουν παρόμοιες αντιλήψεις ότι το κίνημα των ασθενών θα σταθεί απέναντί τους ενωμένο, αναφέρουν τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα