Συμμαχία Πολιτών: Αρνητικές οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Αρνητικές εξελίξεις για την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Κυπριακό, διαβλέπει η Συμμαχία Πολιτών ενόψει και της επίσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών τεσσάρων χωρών στην Κύπρο το Νοέμβριο, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι τα μηνύματα που έρχονται από την πλευρά της ΕΕ και τα οποία ουσιαστικά προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις για την Κύπρο

και το εθνικό μας ζήτημα, πληθαίνουν και πως την ώρα που η Τουρκία προχωρεί σε έργα προσάρτησης των κατεχομένων, η ΕΕ με πρωτοστάτες τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να την επιβραβεύσει.

Κατά τον Γιώργο Λιλλήκα, ευθύνες φέρουν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του, οι οποίοι «έχουν συμβάλει με την ανοχή τους στον εξωραϊσμό της εικόνας της Τουρκίας και στην απενοχοποίηση της».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών έχει κατ` επανάληψη προειδοποιήσει τον Πρόεδρο ότι η πολιτική της υποχωρητικότητας που εφαρμόζει τα τελευταία 3 χρόνια και η ανοχή που επιδεικνύει απέναντι στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους θα οδηγήσει στο να ασκούνται οι πιέσεις προς την ε/κ πλευρά και όχι προς την Τουρκία.

«Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά», είπε ο κ. Λιλλήκας. Ανέφερε δε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, όταν επισκεφτεί την Κύπρος θα το πράξει έτσι ώστε να ασκήσει πιέσεις για να δεχτεί η κυπριακή κυβέρνηση το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει παγώσει μονομερώς.

«Αυτή ήταν η υπόσχεση της κ. Μέρκελ προς τον κ. Ερντογάν και αυτό θα μεταφέρει στην Κύπρο ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ανησυχούμε όταν ακούμε την κ. Μέρκελ, ομοϊδεάτη του κ. Αναστασιάδη, να δηλώνει ότι θα βοηθήσει την Κύπρο».

«Πώς θα την βοηθήσει; Όπως την βοήθησε το Μάρτιο του 2013 με το κούρεμα καταθέσεων ή αυτή τη φορά θα μας βοηθήσει συμβάλλοντας στο κούρεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποτελεί πάγια απαίτηση της Τουρκίας και την οποία καταθέτει στο τραπέζι των συνομιλιών μέσω του κ. Ακιντζί» διερωτήθηκε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι εντός Νοεμβρίου θα επισκεφτούν την Κύπρο οι Υπουργοί τεσσάρων χωρών, λέγοντας πως αναμένεται απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Κυβέρνηση κατά πόσο αυτοί οι Υπουργοί Εξωτερικών θα επισκεφτούν τα κατεχόμενα αλλά και κατά πόσο θα ανεχτεί για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση την πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους στρώνοντας το χαλί για κοσσοβοποίηση του Κυπριακού.

Είπε τέλος ότι η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι είναι από δικά της λάθη που θα γίνει ο δέκτης των πιέσεων αλλά και πως είναι λογικό και αναμενόμενο οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας θα πιέσουν την Κυπριακή Δημοκρατία για περαιτέρω υποχωρήσεις τόσο σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας όσο και σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες στο Κυπριακό, για τον απλούστατο λόγο ότι η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη στάση τους τα τελευταία τρία χρόνια έδειξαν ότι είναι δεκτικοί σε πιέσεις σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία διεκδικεί και κερδίζει στα εθνικά της ζητήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα