Συμμαχία για χαλλούμι: Έτσι θα τιμωρούνται όσοι φέρουν ευθύνη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών με αφορμή την απώλεια του εμπορικού σήματος για το χαλούμι, κάνοντας αναφορά σε προτάσεις νόμου που προωθεί το κίνημα για την «Προσωπική Αστική Ευθύνη Πολιτικών και Κρατικών αξιωματούχων».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ το μεσημέρι του Σαββάτου (8/12) ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εμπορίου, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

«Η απίστευτη και εξοργιστική ολιγωρία που οδήγησε στην απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού φέρνει ξανά

στην επιφάνεια τις λανθασμένες νοοτροπίες που διέπουν ορισμένους κρατικούς αξιωματούχους και δημόσιους λειτουργούς. Νοοτροπίες που εδράζονται στην ατιμωρησία και στην έλλειψη του αισθήματος της ευθύνης.

Είναι γι' αυτό που η Συμμαχία Πολιτών προωθεί την Πρόταση Νόμου για την «Προσωπική Αστική Ευθύνη Πολιτικών και Κρατικών αξιωματούχων». Σκοπός της Πρότασης Νόμου είναι η θέσπιση νομοθεσίας ώστε να καταστεί επιτακτική η αστική ευθύνη των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα για κάθε ζημιά την οποία αυτοί προξενούν εξ υπαιτιότητάς τους είτε στην διοίκηση είτε σε τρίτα πρόσωπα, λόγω πράξεων ή παραλείψεών τους που είναι αποτέλεσμα δόλου ή αμέλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Περαιτέρω, με τις πρόνοιες της πρότασης νόμου, καθιερώνεται η ευθύνη του προϊστάμενου τμήματος σε περίπτωση που η πρόκληση αστικού αδικήματος προκύπτει λόγω καθυστέρησης του ιδίου του προϊστάμενου τμήματος στο οποίο ανήκει ή υπηρετεί ο υπάλληλος, να ενεργήσει.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ζήτησε όπως ετοιμαστεί Πρόταση Νόμου, η οποία θα προβλέπει πως σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία θα κληθεί να πληρώσει το οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί ή οποιαδήποτε κύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθυστέρηση εναρμόνισης της νομοθεσίας μας με το κοινοτικό κεκτημένο, τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει το κράτος να το επωμίζονται όσοι φέρουν την ευθύνης της καθυστέρησης.

Επιτέλους, αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει και να τιμωρούνται αλλά και να πληρώνουν και τον λογαριασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα