Συμμαχία: Εκτιμούμε θετικά τα αποτελέσματα της τριμερούς

«Ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούμε θετικά τα αποτελέσματα της τριμερούς, που έγινε τετραμερής με την συμμετοχή των ΗΠΑ, της συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου στην Ιερουσαλήμ», αναφέρει σε ανακοίνωση το κόμμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Στο κοινό ανακοινωθέν εγείρονται,

πολύ επιγραμματικά, πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και την περιφερειακή συνεργασία αλλά και κυρίως αναφορές για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Αυτή η αναφορά είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένων των τουρκικών προκλήσεων. Δεν αναφέρεται συγκεκριμένα η Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όμως, η μόνη χώρα που δημιουργεί προβλήματα και με επιθετικό τρόπο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή μας είναι η Τουρκία. Άρα, λογικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένα μήνυμα προς την Άγκυρα.

Αναμένω από τον ΠτΔ όπως συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό για να συζητήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και θέλω να ελπίζω ότι πέρα από τις αναφορές στο κοινό ανακοινωθέν έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί συγκεκριμένα μέτρα δράσης και αντίδρασης στην περίπτωση που τεθεί θέμα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είπαμε πάρα πολλές φορές ότι η τριμερής και η τετραμερής είναι σημαντικό βήμα για ενίσχυση και τον κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ρόλου μας στην περιοχή, όμως για να αποκτήσουν πραγματική αξία θα πρέπει να μπούμε σε συγκεκριμένους τομείς, σχέδια δράσεις και προγράμματα.

Μόνο με κοινά προγράμματα που θα δημιουργούν και κοινά συμφέροντα μπορεί αυτή η συνεργασία να ενισχυθεί αλλά να προστατευθούν και τα εθνικά συμφέροντα των χωρών που συμμετέχουν προς όφελος και των γειτονικών μας λαών».

Keywords
Τυχαία Θέματα