Συμφωνία ΕΝΙ με Αίγυπτο για εξαγωγές LNG σε Ιταλία

O ιταλικός κολοσσός της  Eni και οι αιγυπτιακές αρχές συνήψαν μια συμφωνία που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της παραγωγής φυσικού αερίου και των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη χώρα.

Η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που η Ευρώπη, και η Ιταλία ειδικότερα, αγωνίζονται προκειμένου να  εξασφαλίσουν προμήθειες φυσικού αερίου που μπορούν να αντικαταστήσουν τις εισαγωγές με αγωγούς από τη Ρωσία, και λίγες μέρες αφότου η Αλγερία συμφώνησε να ενισχύσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ιταλία.

Σύμφωνα

με δημοσίευμα, η συμφωνία που υπογράφηκε στο Κάιρο από τον Magdy Galal, πρόεδρο της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της Αιγύπτου Egas και τον Guido Brusco, τον πρόσφατα διορισμένο επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή φυσικών πόρων της Eni, αποσκοπεί στην «προώθηση των εξαγωγών αιγυπτιακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Ιταλία, στο πλαίσιο της μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Τα μέρη συμφώνησαν να εμπορευματοποιήσουν τα αιγυπτιακά αποθέματα φυσικού αερίου αυξάνοντας τις δραστηριότητες φυσικού αερίου που λειτουργούν από κοινού και εντοπίζοντας ευκαιρίες για τη μεγιστοποίηση της βραχυπρόθεσμης παραγωγής φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμφωνία ΕΝΙ, Αίγυπτο, LNG, Ιταλία,symfonia eni, aigypto, LNG, italia