Συμφωνία ΕΔΕΚ για τα νομοσχέδια κατά της διαφθοράς

Η ΕΔΕΚ συμφωνεί σε πολιτικό επίπεδο με τα νομοσχέδια για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία και γενικότερα, και θα στηρίξει την προσπάθεια της Κυβέρνησης προσθέτοντας, εκεί και όπου χρειάζεται, τις δικές της προτάσεις για βελτίωση τους και όχι για αναίρεση. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΕΔΕΚ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας

Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως είχαν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση κατά την οποία ανέλυσαν σε μεγάλο βαθμό τα νομοσχέδια που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο με σκοπό την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του προβλήματος της διαφθοράς στην Αστυνομία και γενικότερα της διαφθοράς στην κοινωνία.

Ο κ. Νικολάου είπε πως μέσα από τη συζήτηση διαφάνηκε πως υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς ΕΔΕΚ για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, με τον κ. Σιζόπουλο να εκφράζει τη συμφωνία του με τα νομοσχέδια με μια επιφύλαξη για κάποια νομοτεχνικά ζητήματα.

Ο Υπουργός χαιρέτισε το γεγονός ότι με την ΕΔΕΚ βρίσκονται στον ίδιο δρόμο και στην ίδια κατεύθυνση, όπως είπε, με κοινό στόχο την αντιμετώπιση του τεράστιου, διαχρονικού και αυξανόμενου προβλήματος της διαφθοράς. Πρόσθεσε πως υπάρχει συναντίληψη στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υπάρξει διαχείριση αυτών των ζητημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Νικολάου είπε πως συζητήθηκαν επίσης μέτρα και τρόποι με τους οποίους το ίδιο το σύστημα και η ίδια η Αστυνομία να μην μπορεί να δεχθεί αυτού του είδους τις συμπεριφορές, ενεργώντας προληπτικά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξήγησε, συζητήθηκαν τα κριτήρια πρόσληψης και προαγωγής και τα οποία μπορεί να συμβάλουν στη δημιουργία κουλτούρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία, αλλά και στον ευρύτερο τομέα της Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι μια αναγκαιότητα και μια φιλόδοξη προσπάθεια, στην οποία όλοι οφείλουν να συνδράμουν ανεξάρτητα αν βρίσκονται στη συγκυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση.

Διαβεβαίωσε πως η ΕΔΕΚ θα στηρίξει αποφασιστικά αυτή την προσπάθεια και όσον αφορά τα προσχέδια των νομοσχεδίων που βρίσκονται στην κατοχή τους και τα έχουν μελετήσει, σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει πλήρης και απόλυτη συμφωνία. Σε σχέση με κάποια νομοτεχνικά ζητήματα, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως ναι μεν τα θεωρούν θετικά και εντός του πλαισίου, ωστόσο διατηρούν μια μικρή επιφύλαξη.

Πρόσθεσε πως μετά από τη μελέτη που θα πραγματοποιήσουν οι εμπειρογνώμονες και οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος, θα κατατεθούν μέσα στο επόμενο σύντομο διάστημα -εκεί και όπου χρειάζεται- κάποιες πρόσθετες προτάσεις με στόχο τη βελτίωση και όχι την αναίρεση των νομοσχεδίων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα