Συλλούρης: Σημαντική Σχολή Τυφλών «Απόστολος Βαρνάβας»

Η συμβολή της Σχολής Τυφλών «Απόστολος Βαρνάβας» στην κοινωνία είναι πράγματι μέγιστη και πολύτιμη, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Σχολής.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι χαιρετίζει «το αξιέπαινο έργο της Σχολής Τυφλών Απόστολος Βαρνάβας, που εδώ και 80 και πλέον χρόνια προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης στην Κύπρο

και ειδικότερα της εκπαίδευσης των ατόμων με οπτική αναπηρία».

Ανέφερε ότι «η πολύχρονη εμπειρία της Σχολής, το καταρτισμένο προσωπικό που στελεχώνει τις υπηρεσίες της, καθώς και ο σύγχρονος εξοπλισμός που διατίθεται, έχουν καταστήσει τη Σχολή ένα πολυδύναμο κέντρο, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην ενσωμάτωση και απρόσκοπτη συμμετοχή των ατόμων με οπτική αναπηρία στην κοινωνία».

«Στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει η Σχολή, τα άτομα με οπτική αναπηρία λαμβάνουν τα αναγκαία εφόδια, ώστε να μπορέσουν να ανελιχθούν και να καταξιωθούν επαγγελματικά και κοινωνικά», είπε.

Τέλος, ο κ. Συλλούρης σημείωσε ότι «η αξιόλογη πορεία των ίδιων αυτών ατόμων μέσα στην κοινωνία, αποδεικνύει ότι η ιδιαιτερότητά τους, δεν στέκεται εμπόδιο στην ενεργό συμμετοχή τους στο κοινωνικό σύνολο, όταν υπάρχει και παρέχεται η απαραίτητη αρωγή και στήριξη, σε επίπεδο εκπαιδευτικό, τεχνικό και ψυχολογικό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα