Συλλούρης: Με γρήγορους ρυθμούς η έκδοση τόμων Φακέλου Κύπρου

Με γρήγορους ρυθμούς θα συνεχιστεί η έκδοση των υπολοίπων τόμων του Φακέλου της Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Μιλούσε κατά την παράδοση των πρώτων τεσσάρων τόμων στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, στη Βουλή, ενώ είχε προηγηθεί η παράδοση των τόμων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Δεν

έχει γίνει καμία αλλοίωση. Αυτούσια θα εκδοθούν όλα και επομένως ο καθένας μπορεί να τα μελετήσει, να βγάλει τα συμπεράσματά του» είπε ο κ. Συλλούρης στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι οι μαρτυρίες δεν υιοθετούνται από την Βουλή της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Ιδιαίτερα αυτοί που έζησαν τα γεγονότα ή τα προστατικά που περιγράφονται μπορούν να έρθουν πίσω και να κάνουν τις ανάλογες διορθώσεις εκεί και όπου χρειάζεται» είπε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει υλικό στην Ελλάδα που αναμένεται στην Κύπρο για περαιτέρω επεξεργασία, ο κ. Συλλούρης απάντησε αρνητικά. «Αυτούσια ό,τι είχε η ελληνική Βουλή μας τα έδωσε» ενώ εντοπίστηκε και υλικό σε κασέτες, το οποίο μετά την απομαγνητοφώνηση, συμπεριλήφθηκε στον φάκελο, όπως έπρεπε, είπε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε παράλληλα έκκληση σε άτομα που διαθέτουν στοιχεία σε προσωπικά τους αρχεία, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στο υλικό της Βουλής των Αντιπροσώπων ή της Βουλής των Ελλήνων, να τα παραδώσουν.

Είπε επίσης ότι αν υπάρχουν αλλά αρχεία σε Υπουργεία, τα οποία δεν παραδόθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, υπάρχει συμφωνία να παραδοθούν, ενώ για το θέμα μίλησε τόσο με τον Υπουργό Άμυνας όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εκδοθεί κάποιο πόρισμα από τη Βουλή, από την ώρα που οι Φάκελοι δίδονται στη δημοσιότητα. Δεν υπάρχει νόημα να βρεθεί κάποιος αφ’ υψηλού και να πει «το συμπέρασμα είναι αυτό», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε τέλος τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση για την εργασία που έγινε από τα δύο νομοθετικά σώματα.

Πριν την παράδοση των τόμων στους αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων, ο κ. Συλλούρης υπέγραψε τα αντίτυπα των τόμων και έγραψε: «Ήταν δέσμευσή μας και σήμερα την υλοποιούμε. Όλα στο φως και κτήμα του λαού ο Φάκελος της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα