Συλλούρης: Λύση με εργαλείο το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Τη συνειδητοποίηση, έστω και σήμερα, ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι το σωστό εργαλείο για τη λύση του Κυπριακού, ικανοποιεί το Ευρωπαϊκό Κόμμα, είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, σε σημερινές του δηλώσεις μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη δέηση των αγνοουμένων που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ,

στη Μαλούντα.

«Ελπίζω όμως κάποιοι και από την τουρκική πλευρά, αλλά πολύ φοβούμαι και από τη δική μας πλευρά, να μην χρησιμοποιήσουν τη διζωνικότητα και τη δικοινοτικότητα για κούρεμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, των ευρωπαϊκών αρχών και των ευρωπαϊκών αξιών», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι αύριο θα διεξαχθούν πανηγύρια στα κατεχόμενα στην παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Συλλούρης είπε ότι αυτό «είναι για να ισοζυγίζει στην λογική μας, για όσους θέλουμε να σκεφτόμαστε λογικά και να είμαστε πραγματιστές, τα διάφορα που λέγονται και γίνονται γύρω από την δημιουργία κλίματος για λύση του Κυπριακού».

«Από τη μια πλευρά δημιουργείται κλίμα για λύση του Κυπριακού και από την άλλη σφραγίζεται και δημιουργείται κλίμα για τις τουρκικές απαιτήσεις. Η σύνθεση αυτών των δύο, πιθανό να είναι καταστροφική για την Κύπρο. Αν δημιουργούσαμε κλίμα για λύση αυτές οι προκλήσεις, οι παράνομες, δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται από τον ίδιο τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα