Συλλούρης: Ανάγκη για διεύρυνση του λογιστικού ελέγχου

Την ανάγκη βελτίωσης και διεύρυνσης του ελέγχου από μέρους των λογιστών ώστε η Κύπρος να γίνει πιο αξιόπιστη στο εξωτερικό, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ύστερα από συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Συλλούρης

χαρακτήρισε “νευραλγικό επάγγελμα για την οικονομία και την ανάπτυξη” το επάγγελμα του λογιστή και πρόσθεσε ότι “πρέπει να εργαστούμε μαζί για μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία μας, για επανίδρυση του κράτους”.

“Πρέπει να εργαστούμε μαζί για πολλές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην εφαρμογή του επαγγέλματος του λογιστή, έχοντας υπόψη και μια συμπεριφορά του επαγγέλματος κατά τη διάρκεια του τραπεζιτικού σκανδάλου”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “οφείλουμε να βελτιώσουμε τους ελέγχους μας”.

Ανέφερε επίσης ότι “έχουμε εισήγηση για διεύρυνση του ελέγχου από μέρους των λογιστών ώστε να είμαστε πιο αξιόπιστοι στο εξωτερικό” και πρόσθεσε ότι “πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να απαλλαγούν έξοδα μικρές και νεοσύστατες εταιρείες”.

“Για νεοσύστατες εταιρείες έχουμε συγκεκριμένη εισήγηση που θα συζητήσουμε με τον Σύνδεσμο”, πρόσθεσε.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΛΚ Δημήτρης Βάκης είπε ότι “ο ρόλος του Συνδέσμου είναι σημαντικός για την οικονομία και ιδιαίτερα για το επάγγελμα μας”, προσθέτοντας ότι “οι εργασίες που κάνουμε όπως και ο έλεγχος που ασκείται στα μέλη μας είναι τέτοιος ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθούμε τα διάφορα πρότυπα που ακολουθούμε”.

“Είναι πάντοτε σημαντικό να υπάρχει ο επαγγελματικός σκεπτικισμός σε κάθε εργασία που κάνουμε”, πρόσθεσε.

Ο κ. Βάκης είπε ότι “σκοπός μας είναι η αύξηση των εργασιών και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ξένων εταιρειών οι οποίες να ιδρύσουν γραφεία και να έχουν την έδρα τους εδώ στην Κύπρο”, προσθέτοντας ότι “οι υπηρεσίες που παρέχουν τα μέλη μας, τα οποία είναι άρτια καταρτισμένα, είναι υψίστης σημασίας για την οικονομία".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα