Σύλληψη πέντε ατόμων για τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις

Στη σύλληψη πέντε προσώπων για τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις προχώρησε η Αστυνομία την Παρασκευή.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι συνελήφθη την Παρασκευή «για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση 30χρονος κάτοικος Λευκωσίας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών».

Προσθέτει ότι «στις 5.30μ.μ. , μέλη της ΥΚΑΝ,

ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος, σε δρόμο στην Αγία Νάπα».

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος, δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 23 γραμμαρίων περίπου.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου) διερευνά την υπόθεση.

Η 2η σύλληψη αφορά άτομο 41 χρονών το οποίο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση κλοπής από αυτοκίνητο και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι « γύρω στις 9μ.μ. της Παρασκευής πολίτης που βρισκόταν σε εστιατόριο στη Λάρνακα, ενημέρωσε την Αστυνομία, ότι είδε άγνωστο της άνδρα, να κρατά γυναικεία τσάντα χρώματος μπεζ και να προσπαθεί να την κρύψει στον περίβολο παρακείμενης εκκλησίας».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, ο άγνωστος θεάθηκε να κοιτάζει επίμονα μέσα σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση και να απομακρύνεται από τη σκηνή, πεζός.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν την ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου οχήματος, η οποία τους ανέφερε ότι άγνωστος έσπασε το τζάμι της πίσω πόρτας του οχήματος της και έκλεψε από αυτό μια γυναικεία τσάντα, χρώματος μπεζ, η οποία ήταν άδεια.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άγνωστος επέστρεψε στη σκηνή, όπου εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και ανακόπηκε για έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 41χρονο κάτοικο Λάρνακας, εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη, και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Η 3η σύλληψη αφορά 51χρονη κάτοικο Λεμεσού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής από αντιπρόσωπο και αδικημάτων κατά παράβαση του Νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι «η σύλληψη διενεργήθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος, που εξασφαλίστηκε εναντίον της 51χρονης, μετά από σχετική καταγγελία από οικονομικού διευθυντή εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, της οποίας η 51χρονη είναι αντιπρόσωπος».

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από λογιστικό έλεγχο, που διενεργήθηκε στην εταιρεία, διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα στην 51χρονη, ύψους €83,839, για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, μέχρι και την 24η Μαΐου 2017.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της δράσης της για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου και της κυβείας η Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας για πάταξη της κυβείας, μέλη του ΟΠΕ Πάφου, διενήργησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα έρευνα σε υποστατικό στην Πάφο».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι πιστεύεται ότι μετατρέπονταν παράνομα σε μηχανές τυχερού παιχνιδιού, 52 τραπουλόχαρτα και το χρηματικό ποσό των €995.

Παρόν κατά την έρευνα ήταν και ο 59χρονος ιδιοκτήτης του υποστατικού, ο οποίος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του.

Επίσης συνελήφθη 43χρονη, που βρισκόταν στη σκηνή, για το αυτόφωρο αδίκημα της απόκρυψης τεκμηρίων και αποδεικτικών στοιχείων. Οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας διερευνά την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα