Σύλληψη Αμερικανού διπλωμάτη στην Τουρκία για «πώληση πλαστού διαβατηρίου»

Ένας Αμερικανός διπλωμάτης με έδρα το Λίβανο, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία με την υποψία ότι πούλησε σε Σύρο υπήκοο ένα πλαστό διαβατήριο για 10.000 δολάρια, τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η τουρκική αστυνομία.

Η σύλληψη έγινε μετά από επεισόδιο της 11ης Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν ο Σύρος υπήκοος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το διαβατήριο άλλου ατόμου για να ταξιδέψει

στη Γερμανία, σύμφωνα με δήλωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, αυτό το διαβατήριο ανήκε στον προφυλακισμένο διπλωμάτη, ο οποίος εργάζεται στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι οι δύο ύποπτοι συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο και άλλαξαν τα ρούχα τους εκεί και ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έδωσε στον Σύριο το εν λόγω διαβατήριο.

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, σε  σωματική έρευνα του διπλωμάτη βρέθηκαν 10.000 δολάρια σε έναν φάκελο και ένα διαβατήριο στο όνομά του, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύρος υπήκοος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογραφία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης, ενώ ο Αμερικανός διπλωμάτης προφυλακίστηκε.

«Οι ξένοι διπλωμάτες συνήθως έχουν ασυλία από δίωξη, αλλά υπόκεινται σε δίωξη και τιμωρία σε χώρες όπου δεν είναι διαπιστευμένοι. Αυτή η αρχή φαίνεται να ισχύει για τον Αμερικανό διπλωμάτη υπό κράτηση, ο οποίος ήταν διαπιστευμένος στον Λίβανο και όχι στην Τουρκία», σημειώνει η  Safak. 

Keywords
Τυχαία Θέματα