Σύλληψη 35χρονου στη Λευκωσία για υπόθεση απαγωγής

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 40χρονου από τη Ρωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής, εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της μέρας, μαχαιροφορία και οδήγηση χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο του 2017 στο Μενεού, τα Περβόλια και τη Λευκωσία .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρας από

τη Λευκωσία κατήγγειλε στις 15 Ιουνίου 2017 στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι τον Μάιο του 2017 δάνεισε στον ύποπτο το αυτοκίνητο του χωρίς αυτός να του το επιστρέψει μέχρι σήμερα. Ανέφερε ακόμα ότι τον Μάρτιο του 2017 παρέδωσε στον ύποπτο το πόσο των 6 χιλιάδων ευρώ, χωρίς απόδειξη ή οποιαδήποτε γραπτή συμφωνία, για να του εισάγει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Ιαπωνία χωρίς μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια για αγορά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παραπονούμενος κατά το 2015 σύναψε προφορική συμφωνία με τον ύποπτο, όπως για διάστημα δύο χρόνων περίπου, να του ενοικιάζει δύο οικίες σε συγκρότημα κατοικιών στο Μενού, για το ποσό των 40 ευρώ την ημέρα, τις οποίες στη συνέχεια ο 40χρονος θα υπενοικίαζε σε Ρώσους τουρίστες μέσω διαδικτύου.

Ο παραπονούμενος ανέφερε ακόμα ότι ο ύποπτος τηρούσε τη συμφωνία μέχρι το Μάη 2017, ωστόσο τον Ιούνιο ο 40χρονος φέρεται να διπλοενοικίασε τις κατοικίες σε Ρώσους τουρίστες μέσω διαδικτύου, οι οποίοι προπλήρωσαν τα χρηματικά ποσά. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του υπόπτου, ήταν οι τουρίστες κατά άφιξη τους στη Κύπρο να μείνουν χωρίς τόπο διαμονής ενώ είχαν προπληρώσει το συμφωνημένο ποσό. Περαιτέρω ο ύποπτος, σύμφωνα με την καταγγελία χρωστά στον παραπονούμενο το ποσό των 2800 ευρώ για τον μήνα Ιούνιο.

Στη σύλληψη ενός προσώπου, αλλοδαπού, 35 ετών, προχώρησε η Αστυνομία βάσει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, χθες στην Λευκωσία, σε σχέση με υπόθεση ληστείας και απαγωγής που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στην Πάφο σε βάρος δικηγόρου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενος ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου, δικηγόρου στο επάγγελμα, αυτός συναντήθηκε με τον δράστη για κάποιες συμβουλές που ήθελε ο 35χρονος.

Ο 35χρονος φέρεται ωστόσο να ζήτησε από τον παραπονούμενο να μεταβούν στο σπίτι του, σε κοντινή απόσταση από την πολυκατοικία όπου διέμενε ο δράστης, και να επιτέθηκε στον παραπονούμενο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και ακολούθως να τράπηκε σε φυγή, αφού απέσπασε το κινητό τηλέφωνο και την πιστωτική του κάρτα του δικηγόρου.

Σήμερα ο 35χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα