Σύλληψη 27χρονου - Θετική ένδειξη σ΄έλεγχο νάρκοτεστ

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων, εντόπισαν γύρω στις 1.45 τα ξημερώματα σήμερα, αυτοκίνητο χωρίς αριθμούς εγγραφής στο μπροστινό του μέρος. Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά αυτός παρέλειψε να το πράξει. Μέλη της Αστυνομίας τον ακολούθησαν σε διάφορους δρόμους της Λεμεσού όπου με τη βοήθεια άλλων μηχανοκίνητων περιπόλων, έγινε κατορθωτή η ανακοπή του.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 27χρονος κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς άδεια οδήγησης, χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό

ασφάλειας, με ακυρωμένη την εγγραφή του οχήματος από 31/12/2017 και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας από 1/1/2016.

Στον 27χρονο διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος ναρκοτέστ με θετική ένδειξη. Μετά από πάροδο 10 λεπτών διενεργήθηκε τελικός έλεγχος ναρκοτέστ με σκοπό να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για έλεγχο. Στη συνέχεια ο 27χρονος αναχώρησε και θα κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Σύγκρουση

Επίσης, γύρω στις 8.10 χθες βράδυ, αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος στον παρακαμπτήριο Λεμεσού, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη. Από την οδική σύγκρουση προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στα αυτοκίνητα ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς από τους ενεχόμενους οδηγούς.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας όπου υπέβαλαν τους δύο οδηγούς σε έλεγχο αλκοτέστ με μηδενική ένδειξη για την 25χρονη.

Στον έλεγχο αλκοτέστ που διενεργήθηκε στον 53χρονο, η αρχική ένδειξη ήταν 140μg αντί 22μg που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο ενώ στην τελική εξέταση η ένδειξη ήταν 102μg. Αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σε άλλη περίπτωση, στη Λευκωσία γύρω στις 5 χθες το απόγευμα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 42χρονος, στην προσπάθειά του να εξέλθει από χώρο στάθμευσης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα ιδιοκτησία 37χρονου.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο οχήματα ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στον 42χρονο διενεργήθηκε αρχικός έλεγχος αλκοτέστ με ένδειξη 115μg αντί 22μg που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο. Στη συνέχεια, στον τελικό έλεγχο αλκοτέστ η ένδειξη ήταν 83μg. Αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Έλεγχος άλκοτεστ

Τέλος, μέλος του ΟΠΟΔ Αρχηγείου ανέκοψε για έλεγχο γύρω στις 1.20 τα ξημερώματα σήμερα στα Λατσιά, αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος.

Στον οδηγό διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος άλκοτεστ με ένδειξη 37μg αντί 22μg που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο. Στον τελικό έλεγχο αυτός δεν έδωσε ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.

Μόλις ο αστυνομικός πληροφόρησε τον οδηγό ότι θα καταγγελθεί, αυτός φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον αστυνομικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών όπου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα