Συλλήψεις ύποπτων εξτρεμιστών ΙΚ σε Ιταλία και Ισπανία

Οι αρχές της Ιταλίας και της Ισπανίας ανακοίνωσαν την Τετάρτη συλλήψεις ύποπτων εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Αστυνομία στην Ιταλία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών από την Τυνησία και το Πακιστάν υπό την

υποψία ότι σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ιταλία και κυκλοφορούν απειλητικά και υποστηρικτικά προς το Ισλαμικό Κράτος μηνύματα στο διαδίκτυο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην πόλη Μπρέσια, κοντά στο Μιλάνο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας. Ο 35χρονος ύποπτος από την Τυνησία είχε δημιουργήσει λογαριασμό στο twitter όπου και αναρτούσε «απειλητικά μηνύματα με την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους» πάνω από γνωστά μνημεία όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης και ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι η Αστυνομία της χώρας σε συνεργασία με τις αρχές του Μαρόκου συνέλαβαν ένα 29χρονο άνδρα ο οποίος κατηγορείται ότι διένειμε προπαγανδιστικά έντυπα και προσηλύτιζε πολίτες για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 29χρονος άνδρας, που προέρχεται από τον Ισπανικό Βορειοαφρικανικό θύλακα Μελίγια, συνελήφθηκε ως μέρος μιας επιχείρησης της αστυνομίας εναντίον δικτύων που αρπάζουν και στέλνουν κορίτσια και νεαρές γυναίκες στη Συρία και το Ιράκ, αναφέρει το Υπουργείο.

Στις 7 Ιουλίου η ισπανική αστυνομία είχε συλλάβει μία γυναίκα στους Κανάριους Νήσους υπό την κατηγορία ότι προσηλύτιζε και έστελνε νεαρές γυναίκες σε εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή. Η Ισπανία έχει προχωρήσει φέτος στη σύλληψη 49 υπόπτων για ανάμιξή τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα