Συλλήψεις και νομικά μέτρα μετά τα επεισόδια στα κατεχόμενα

Ένα άτομο τέθηκε υπό σύλληψη, εναντίον άλλων δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για άλλα τέσσερα άτομα άρχισε η νομική διαδικασία εναντίον τους, σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια έξω από την “πρωθυπουργία” κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η συνδικαλιστική πλατφόρμα εναντίον της “κυβέρνησης”, με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας στον Πενταδάκτυλο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο συλληφθείς

είναι ένας 37χρονος άνδρας ο οποίος τέθηκε υπό διήμερη κράτηση για τον τραυματισμό “αστυνομικού” κοντά στο μάτι, το πηγούνι και το μάγουλο. Ο “αστυνομικός” έχει 20 ράμματα, σύμφωνα με την είδηση του τ/κ “πρακτορείου ειδήσεων”.

Εναντίον των δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες επίσης για επίθεση σε “αστυνομικό” και άσκηση βίας εναντίον άλλου. Η διαδικασία εναντίον των τεσσάρων αφορά την πρόκληση ζημιάς στην πόρτα και το φράχτη του κτιρίου της “πρωθυπουργίας”.

Στο μεταξύ με κοινή τους ανακοίνωση, οι οργανώσεις του επιχειρηματικού κόσμου στα κατεχόμενα ζητούν την εφαρμογή της χειμερινής ώρας, προειδοποιώντας ότι τα όσα ζει η κοινωνία μετά το δυστύχημα προκαλούν σοβαρές ανησυχίες, ενώ ταυτόχρονα καταθέτουν σειρά προτάσεων για να επιστρέψει η οικονομική και κοινωνική ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να επικρατήσει η κοινωνική ευημερία.

Την κοινή γραπτή ανακοίνωση υπογράφουν το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο, το επιμελητήριο τ/κ καταστηματαρχών και εμπόρων, η ένωση Τ/κ εργολάβων και το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο, που είναι οι τέσσερις κυριότερες επαγγελματικές και εμπορικές οργανώσεις.

Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα, προστίθεται, δεν είναι πολιτικό θέμα αλλά επιστημονική και κοινωνική αναγκαιότητα. Οι τέσσερις οργανώσεις κάνουν λόγο για σοβαρές ανησυχίες από τις συνεχιζόμενες απεργίες, τη στάση της “κυβέρνησης” που ήταν μακριά από την αρχή της κοινωνικής συμφωνίας και συμμετοχικότητας αλλά και την πολιτική καιροσκοπία κάποιων ομάδων.

Η κοινωνία, αναφέρεται, αναμένει να διεξαχθούν επιστημονικές μελέτες για να μειωθούν τα οδικά δυστυχήματα και να μην επαναληφθούν τροχαία όπως αυτό στον ορεινό δρόμο της Κερύνειας, με τις τέσσερις οργανώσεις να προτείνουν μεταρρυθμίσεις στις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, την εφαρμογή των προδιαγραφών της ΕΕ για την οδική ασφάλεια και τους δρόμους και την ετοιμασία σχεδίου δράσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στο κυκλοφοριακό σύστημα στα κατεχόμενα.

Προτείνουν επίσης να γίνει μελέτη από κάποιο “πανεπιστήμιο” ή ιδιωτικό φορέα για τη διαχείριση των κονδυλίων από την Τουρκία που αφορούν έργα υποδομών, καθώς υπάρχει ο ισχυρισμός ότι αυτά τα κονδύλια δεν χρησιμοποιήθηκαν δραστικά και λόγω της έλλειψης τέτοιας δυναμικότητας από τον “δημόσιο” τομέα.

Ζητούν την αλλαγή της ώρας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων που ζούνε στο ψευδοκράτος “ακόμα και αν είναι σημαντική η πρακτικότητα που επιφέρουν οι στενές οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία, ιδιαίτερα του τραπεζικού τομέα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα