Συλικιώτης: Το TTIP θα αποτελειώσει τις ΜμΕ

"Βασικό αντικείμενο της Διατλαντικής Επενδυτικής και Εμπορικής Συμφωνίας (TTIP) είναι η κατάργηση των κανονιστικών εμποδίων.

Σκοπός της συμφωνίας είναι να εξαφανιστεί κάθε φραγμός στη δράση και την κερδοφορία των πολυεθνικών μεγαλοεπιχειρήσεων. Οι επιπτώσεις λοιπόν για τις ΜμΕς θα είναι καταστροφικές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η ΤΤIP προωθείται με πρωτοφανείς αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες".

Αυτά τόνισε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ,

Ν. Συλικιώτης ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας κατά την συζήτηση με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα εσωτερικής αγοράς, βιομηχανίας, επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, Ε. Μπιενκόβσκα.

Μιλώντας ως συντονιστής εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κ. Συλικιώτης τόνισε πως ιδιαίτερα σε κράτη που βρίσκονται σε καθεστώς μνημονίου όπως η Κύπρος και η Ελλάδα το TTIP θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα στις μικρομεσαίες και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της σκληρής λιτότητας βρίσκονται ήδη ένα βήμα πριν την χρεωκοπία. Οι επιπτώσεις δε στον κοινωνικό ιστό, τόνισε, θα είναι τεράστιες.

Ο κ. Συλικιώτης υπενθύμισε στην Επίτροπο Μπιενκόβσκα πως οι ΜμΕς αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και την κάλεσε να απαντήσει πώς προτίθεται η ΕΕ να τις προστατεύσει από τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει η συμφωνία TTIP. Επίσης την ρώτησε ποια ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορούν να υπάρξουν πέραν της αλλαγής του βασικού σκοπού και των στόχων που έχει η συμφωνία TTIP.

Κλείνοντας, ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε για ακόμη μια φορά πως, παρά τις μεγάλες υποσχέσεις που έχουν δοθεί, εν τούτοις ακόμη δεν έχουν προωθηθεί ουσιαστικά μέτρα για διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜμΕ σε χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα. Κάλεσε λοιπόν την Επίτροπο να απαντήσει ποια μέτρα θα ληφθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Απογοητευτική ήταν η απάντηση της Επιτρόπου Μπιενκόβσκας, η οποία αρκέστηκε να πει αόριστα πως οι ΜμΕς θα ενισχυθούν όσον αφορά την δραστηριότητα τους διεθνώς, χάρις στην συμφωνία TTIP. Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε για τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΜμΕς, ούτε βέβαια όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να προωθηθούν για στήριξη και ενίσχυση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα