Συλικιώτης: Μέτρα για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών

Την άμεση λήψη μέτρων για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών τονίζει ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης.

"Στην επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι είναι άκρως επείγον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, η οποία να επιτύχει όλα όσα δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα. Η ΕΕ οφείλει να πρωτοστατήσει με επιμονή ώστε να τεθούν νέοι στόχοι για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Στο επίκεντρο του αγώνα μας πρέπει να είναι οι ανάγκες

της κοινωνίας και των ανθρώπων στον πλανήτη και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων," τόνισε χθες ο κ. Συλικιώτης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θέμα της συζήτησης ήταν ο οδικός χάρτης για την επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία θα λάβει χώρα στο Παρίσι, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης τόνισε πως για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε νέα μέτρα για περιορισμό των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Υπογράμμισε δε πως πρέπει επίσης να ασκήσουμε πιέσεις με αποφασιστικότητα ώστε η συμφωνία που επιτεύχθηκε και η δέσμευση των κρατών για δημιουργία ενός πράσινου ταμείου χρηματοδότησης των αναπτυσσόμενων χωρών επιτέλους να υλοποιηθεί. Μονάχα έτσι, υπογράμμισε, θα μπορέσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν στις νέες κλιματολογικές συνθήκες.Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης τόνισε πως είναι εξίσου σημαντικό η ΕΕ να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα