ΣΥΚΑΛΑ: Kαλεί ΚΤ να διαψεύσει πώληση θυγατρικής Λαικής

Ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας κάλεσε σήμερα την Κεντρική Τράπεζα να διαψεύσει πληροφορίες που αφορούν την πώληση της θυγατρικής της Λαϊκής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου,

υπό την ιδιότητα της ως Αρχή Εξυγίανσης, ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της Λαϊκής Τράπεζας στην Ουκρανία για 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σύνδεσμος επικαλείται ωστόσο πληροφορίες βάσει των οποίων η θυγατρική τράπεζα της Λαϊκής στην Ουκρανία αναμένει πληρωμή από ασφαλιστική εταιρεία που ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια ευρώ, σαν αποτέλεσμα κατάχρησης που έγινε από υπαλλήλους της ουκρανικής θυγατρικής, πράξη / παρανομία η οποία καλύπτεται από το ασφαλιστικό συμβόλαιο, όπως αναφέρει.

Οι πληροφορίες, σύμφωνα με τον ΣΥΚΑΛΑ, φέρουν το πωλητήριο έγγραφο για πώληση της ουκρανικής θυγατρικής να περιλαμβάνει όρο που παραχωρεί το 50% του ποσού που θα πληρώσει η ασφαλιστική εταιρεία, στον αγοραστή. «Δηλαδή, όταν η ασφαλιστική εταιρεία προχωρήσει στην πληρωμή αυτής της απαίτησης, ο αγοραστής θα έχει πάρει την ουκρανική τράπεζα χωρίς να πληρώσει οποιοδήποτε ποσό. Θα πληρώσει 2.5 εκατομμύρια αλλά θα εισπράξει 4 εκατομμύρια. Δηλαδή θα τους πληρώσουμε και 1.5 εκατομμύρια ευρώ για να τους χαρίσουμε την τράπεζα» σημειώνει.

«Προκαλούμε την αρχή εξυγίανσης να διαψεύσει δημόσια τις πιο πάνω πληροφορίες, δίδοντας τη συμφωνία πώλησης στην δημοσιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα