Συγκρατημένη αισιοδοξία κυβέρνησης – Σπέχαρ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ (vids)

Συγκρατημένα αισιόδοξοι σε σχέση με την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, παρουσιάστηκαν σε δηλώσεις τους, τόσο η ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ όσο και η κυβέρνηση.

Η κυρία Σπέχαρ, εξερχόμενη από το Προεδρικό μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, εν όψει της μετάβασής της στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια καλή συνάντηση με

το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια θα ενημερώσει στις 23 του μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού, όπως τόνισε, φαίνεται ότι τα Η.Ε. αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας.

Προηγουμένως, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε στην κυρία Σπέχαρ την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, καθώς επίσης και τους λόγους για να συνεχιστεί η αποστολή της.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι θεωρεί πως μέσω του Υπουργού Εξωτερικών και της διπλωματικής αποστολής έχει καλλιεργηθεί το έδαφος για να ανανεωθεί η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Το δεύτερο μήνυμα που έστειλε ο ΠτΔ μέσω της κυρίας Σπέχαρ, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, είναι η ετοιμότητά του για διαπραγματεύσεις με την επάνοδο της κυρίας Λουτ και τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα