Συγκλονίζουν οι υποθέσεις βιασμού προ δύο δεκαετιών

Συγκλονίζουν οι υποθέσεις βιασμού και κακοποίησης τριών κοριτσιών και ενός αγοριού που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Πάφο πριν από δυο δεκαετίες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν η θεία των θυμάτων ο θείος και τα παιδιά τους.

Η κοινή γνώμη έχει μείνει εμβρόντητη στο άκουσμα του ομαδικού αιμομικτικού βιασμού 29χρονης, καθώς και άσεμνης επίθεσης εναντίον άλλων δύο γυναικών και ενός άντρα από τους θείους και ξαδέλφους τους, που ήρθε στο φως μετά από δύο δεκαετίες.

Ως ύποπτοι συνελήφθησαν 63χρονη, ο σύζυγος της 64 ετών και τα παιδιά τους 36 και 37 χρόνων από τη Πάφο, οι οποίοι φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά τρεις αδελφότεκνες και ένα αδελφότεκνο της πρώτης ύποπτης.

Τα αδικήματα σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων διαπράχθηκαν μεταξύ 1992 και 1999 στη πόλη και επαρχία Λεμεσού καθώς και στη Πάφο. Η 29χρονη κατήγγειλε κατά εξακολούθηση βιασμό της από τον θείο της και τα δύο πρώτα ξαδέλφια της.

Κακοποίηση γινόταν και στην παρουσία της θείας κατά την προβολή ασέμνου περιεχομένου ταινιών. Οι άλλοι τρείς παραπονούμενοι που είναι αδέλφια, δύο γυναίκες 29 και 34 ετών και ένας άντρας 27 ετών, πρώτα ξαδέλφια του πρώτου θύματος, φέρονται να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τους υπόπτους και πάλι κατά την διάρκεια προβολής ταινιών ασέμνου περιεχομένου.

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί μελετώνται με κάθε λεπτομέρεια. «Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο χρήζει λεπτού χειρισμού και γι αυτό προχωρούμε με κάθε προσοχή και κάθε λεπτομέρεια ως προς την μελέτη των μαρτυριών και του υλικού που κατέχει η αστυνομία, διότι αντιλαμβάνεστε, όταν πρόκειται για αδικήματα βιασμού και διαφθοράς, πρέπει η αστυνομία να χειρίζεται τα θέματα με λεπτότητα και άκρα μυστικότητα».

Και οι τέσσερις ύποπτοι που θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου με αίτημα την περεταίρω κράτηση τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες:
*Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
*Βιασμού.
*Απόπειρας βιασμού.
*Διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω από 13 ετών.
*Άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας.
*Άσεμνης επίθεσης εναντίον άντρα.

Τα θύματα της πρωτοφανούς αυτής συγκλονιστικής είδησης ανέφεραν στην αστυνομία πως κρατούσαν το μυστικό τους για τόσα χρόνια επειδή φοβούνταν την κατακραυγή της κοινωνίας.

Είπαν επίσης πως, αν εξιστορούσαν το Γολγοθά που ανέβαιναν, ίσως να μην τους πίστευε κανείς με αποτέλεσμα να χαλούσαν οι σχέσεις των οικογενειών τους με αυτήν των φερόμενων δραστών που αξίζει να σημειωθεί ήταν άριστες. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πολλές φορές τα θύματα, όταν ήταν παιδιά, έμεναν με την οικογένεια των υπόπτων μέχρι να σχολάσουν οι γονείς τους και να τους πάρουν σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα