Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το μακελειό στην Τουρκία

Ο 36χρονος σύζυγος της Σινέμ Ουγιανίκ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και περιγράφει αυτά του έζησε: «Άνθρωποι πατούσαν από πάνω μου και έτρεχαν. Ο άντρας μου χτυπήθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία. Εγώ μετά δυσκολίας κατάφερα να βγω. Ήταν τρομερό. Κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν ‘μείνε ακίνητη, αλλιώς μπορεί να γίνετε κι εσείς θύμα’».

«Ημασταν εκεί. Διασκεδάζαμε. Τη νύχτα της πρωτοχρονιάς γύρισα πίσω μου και ξαφνικά άνθρωποι άσχισαν να τρέχουν. Μετά ο άνδρας μου μού είπε μείνε ακίνητη, μη φοβάσαι.

Έπεσε πάνω μου. Άνθρωποι με πατούσαν. Ο άνδρας μου χτυπήθηκε 3 φορές. Εγώ μετά δυσκολίας κατάφερα να βγω. Ήταν τρομερό. Κάποιος γάζωνε και δύο άλλα άτομα πυροβολούσαν. Μύριζε μπαρούτι. Μετά λιποθύμησα. Συνήλθα και ο άντρας μου ήταν μέσα στα αίματα.

Άνθρωποι ήταν επίσης μέσα στα αίματα. Μετά τηλεφωνήσαμε για ασθενοφόρο και στην αστυνομία. Κάλεσα την αστυνομία και μου είπαν ‘μείνε ακίνητη, αλλιώς μπορεί να γίνετε κι εσείς θύμα’. Δεν κουνιόμασταν καθόλου.

Μετά μπήκε η αστυνομία. Υπήρχαν τζάμια σπασμένα, άνθρωποι περνούσαν από πάνω μου, πατώντας με. Ήρθε η αστυνομία και έλεγε ξαπλώστε στο έδαφος και βάλτε τα χέρια σας πίσω από τα κεφάλια σας. Μετά μας είπαν να προχωρήσουμε σιγά σιγά και έτσι ανεβήκαμε επάνω», περιέγραψε η αυτόπτης μάρτυς το μακελειό.

Γλίτωσε στο Μπεσικτάς, σκοτώθηκε στο Ρέινα

Ο υπεύθυνος ασφαλείας Φατίχ Τσακμάκ είχε γλιτώσει από την επίθεση στο Μπεσίκτας στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά η άτυχη η μοίρα τον περίμενε στο Ρέινα. Ο Τσακμάκ θα βρίσκονταν στο στάδιο της Μπεσίκτας εκείνο το βράδυ, αλλά για προσωπικούς λόγους είχε πάρει άδεια. Πού να ήξερε ότι ο θάνατος του την είχε στημένη έτσι κι αλλιώς... Χθες το βράδυ εργάζονταν στο Ρέινα και ο δράστης του νέου μακελειού τον πυροβόλησε σκοτώνοντάς τον.

Διαβάστε επίσης: Σε τρομοκρατικό κλοιό η Τουρκία

Διαβάστε επίσης: Μαύρη χρονιά για την Τουρκία το 2016-Τα τρομοκρατικά κτυπήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα