Συγκλονιστικά βίντεο από τον ισχυρό σεισμό στην Ταϊβάν -Τουλάχιστον 7 νεκροί

Σε 711 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της νήσου, οι οποίες διευκρίνισαν ότι 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων.

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν ανήλθε σε 7, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Several Rock and Landslides are reported to have occurred on the Eastern Coast

of Taiwan, caused by this mornings Earthquake. pic.twitter.com/G6aSDnxE5w

— OSINTdefender (@sentdefender) April 3, 2024Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Κύπρου) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου. Ήταν ισχύος μεγαλύτερης των 7 βαθμών και χαρακτηρίζεται ο ισχυρότερος που έχει πλήξει τη νήσο τα τελευταία 25 χρόνια.

JUST IN: 7.5 magnitude earthquake strikes Taiwan, rocking the whole island and even causing several buildings to collapse.

The earthquake triggered a tsunami warning of up to 10 feet from Japan.

"Tsunami is coming. Please evacuate immediately. Do not stop. Do not go back,"… pic.twitter.com/E1783aoN3k

— Collin Rugg (@CollinRugg) April 3, 2024

Οι σοβαρότερες υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στην πόλη Χουάλιεν, λιμάνι 100.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης αραιοκατοικημένης κομητείας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίρια «πιθανόν» παγιδεύοντας ενοίκους τους, σύμφωνα με την πυροσβεστική της Ταϊβάν.

WATCH: Dashcam captures 7.4 quake on highway in eastern Taiwan pic.twitter.com/P6oJetpML7

— BNO News (@BNONews) April 3, 2024

Διαβάστε επίσης: Iσχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονιστικά, Ταϊβάν #45Τουλάχιστον 4,sygklonistika, taivan #45toulachiston 4