Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ζητά ο Περδίκης

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτησε σήμερα εκ νέου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, καλώντας τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες «να αφήσουν τις κρουαζιέρες και τα μπάνια» και να ζητήσουν ενημέρωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα όσα ακούγονται ότι έχουν συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκστρατείας καθαριότητας της Νεολαίας των Οικολόγων στο Δασούδι Λεμεσού, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως «η κατάσταση έφτασε σε απροχώρητο σημείο» και πως «ο κυπριακός λαός

και οι πολιτικοί ηγέτες έχουν καταντήσει πλέον – γιατί περί κατάντιας πρόκειται – να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του Κυπριακού, από τις συνεντεύξεις του κ. Έιντε, από τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί ή από δηλώσεις Τ/κ εκπροσώπων στις διαπραγματεύσεις».

Είναι επιτέλους καιρός και πρέπει να το καταλάβει ο κ. Αναστασιάδης, συνέχισε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, ότι πρέπει να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και να το ενημερώσει μαζί με τον κυπριακό λαό για τα όσα λέγονται πως έχουν συμφωνηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι «είναι και υποχρέωση και των πολιτικών αρχηγών να αφήσουν τις κρουαζιέρες και τα μπάνια - τα μπάνια είναι για το λαό όχι για τους ηγέτες - και να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και κατάθεση απόψεων».

“Την ίδια ώρα, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα «με την ελλιπή ενημέρωση και παραπληροφόρηση που υπάρχει, οξύνονται τα πνεύματα, οδηγούμαστε σε νέο διχασμό, σε εντάσεις και αντιπαραθέσεις, που αποτέλεσμα θα έχουν πάλι πολύ κακές εξελίξεις για τον κυπριακό λαό», ανέφερε.

Αν είναι και θέμα ενότητας, συμπλήρωσε, να υπάρξει ενημέρωση, «τουλάχιστον αφού διαφωνούμε, να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή τη διαφωνία».

Ο Γιώργος Περδίκης επέκρινε επίσης την απόφαση για συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μουσική εκδήλωση με τον Τ/κ ηγέτη στον πύργο του Οθέλλο, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, «χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι συνεχίζονται οι εορτασμοί του ψευδοκράτους για τα 41 χρόνια της εισβολής και κατοχής».

«Εμείς δεν διαφωνούμε να γίνονται ενέργειες εκ μέρους των ηγετών που να στέλνουν θετικά μηνύματα, αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια είναι και άκαιρη και άτοπη και θα δημιουργήσει περισσότερες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό μέτωπο και πίκρες και πικρίες», είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, λέγοντας ότι αυτό δεν συνάδει ούτε με την προγραμματισμένη συμμετοχή του σε αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

«Δεν καταλαβαίνω πως τα δυο πράγματα ταιριάζουν, από τη μια να βρίσκεται στην (κατεχόμενη) Αμμόχωστο σε μουσική εκδήλωση και από την άλλη να συμμετέχει σε αντικατοχική εκδήλωση έξω από την Αμμόχωστο. Αυτά μόνο στην Κύπρο μπορεί να συμβαίνουν», συμπλήρωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα