Στροφή 180 μοιρών από Χούρικαν

Σε στροφή 180 μοιρών προέβη ο Χούρικαν σχετικά με το περιεχόμενο του επίμαχου email, που το Sigma αποκάλυψε προ ημερών.

Τα όσα περιέλαβε στη χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωσή του, συζήτησε, σήμερα, με ΔΗΣΥ και ΕΥΡΩΚΟ, επαναλαμβάνοντας ότι δημιουργήθηκε λανθασμένη εντύπωση, πως κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του τόπου ότι εσκεμμένα προστατεύει τους μεγάλους οφειλέτες της Τράπεζας

Κύπρου.

Στο εσωτερικό email του Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας καταγράφονταν τα εξής:

Τα πολιτικά σχόλια για μαζικές εκποιήσεις είναι παράλογα.Πρέπει να εξηγηθούν σ' αυτούς (στους πολιτικούς) οι αριθμοί, με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι προϊόν της φαντασίας τους.Κάποιοι πολιτικοί προσποιούνται ότι προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες από τις «κακές τράπεζες».Στην πραγματικότητα, προστατεύουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Κύπρο, και αυτό είναι σκάνδαλο.

Πλέον δηλώνει, πως πρόκειται περί παρεξηγήσεως.

«Δεν κατηγορώ κάποιον πολιτικό ότι έκανε κάτι λάθος. Υπάρχουν, όμως, σημαντικές νομοθεσίες, που πρέπει να εφαρμοστούν για να δημιουργηθούν συνθήκες ευημερίας στην Κύπρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, που συναντήθηκε με τον Τζον Χούρικαν, λέγει ότι η ανακοίνωση του τελευταίου διευκρινίζει το όλο ζήτημα.

«Η ανακοίνωση του κυρίου Χούρικαν διορθώνει το τί εννοούσε. Δεν εννοεί τους πολιτικούς υπό την έννοια που κάποιοι έχουν αντιληφθεί», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου περιέγραψε τη χρυσή τομή, για να μην μετατεθεί κι άλλο η εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, σημειώνοντας, πως η επίτευξη της μίνιμουμ συνεννόησης στο εσωτερικό, θα στείλει θετικά μηνύματα για τη χώρα στο εξωτερικό.

«Ευελπιστώ ότι με την κατάθεση του 5ου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα και την τροπολογία ότι η εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις δεν θ’ αφορά 1ην κατοικία και θα γίνει μια αλλαγή στην ημερομηνία μέχρι τέλος Μαρτίου, θα βρούμε τρόπο να στείλουμε τα σωστά μηνύματα αξιοπιστίας ό,τι κάνουμε ότι μπορούμε για την πλήρη σταθεροποίηση του συστήματος», ανέφερε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε ότι η αναστολή ισχύος του Νόμου των Εκποιήσεων δεν είχε οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, επειδή, όπως είπε, ο Νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την έγκριση των κανονισμών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη υποβληθεί στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα