Στρατιώτες της UNFICYP μαζεύουν χρήματα για το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας

Στις 8 Σεπτεμβρίου, Βρετανοί στρατιώτες που υπηρετούν στην UNFICYP, θα πραγματοποιήσουν 24 ασκήσεις γυμναστικής σε 24 ώρες, ώστε να μαζέψουν χρήματα για το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας, ανακοίνωσε η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Κύπρο, διευκρινίζοντας πως η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «24 ασκήσεις σε 24 ώρες» ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία αναφέρει ότι οι στρατιωτικοί που ήδη προσφέρουν εθελοντική εργασία στο καταφύγιο κατά

τον ελεύθερο τους χρόνο, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα οργανώσουν ειδική εκδήλωση, με στόχο τη συνεισφορά στην ευημερία και την ευεξία των σκύλων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Προσθέτει ότι το καταφύγιο υποδέχθηκε πρόσφατα 18 κουτάβια και τα λεφτά που θα μαζευτούν θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα του καταφυγίου, σημειώνοντας πως αφού άλλες φιλοζωικές οργανώσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν τις εγκαταστάσεις τους, το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας να είναι πλέον πλήρες και τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης συνεισφέρουν όπως μπορούν για να διασφαλίσουν τη συνέχεια λειτουργίας του καταφυγίου.

Σύμφωνα με την Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία μέλος της UNFICYP δήλωσε πως κίνητρο της εκδήλωσης «24 ασκήσεις σε 24 ώρες» είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από την υιοθεσία ζώων και να προσφερθεί βοήθεια ώστε να συνεχίσει την αξιοθαύμαστη δουλειά του το Καταφύγιο Σκύλων Λευκωσίας.

Οι Βρετανοί ειρηνευτές που διοργανώνουν την εκδήλωση υπηρετούν στην Op TOSCA, η οποία είναι η μακροβιότερη ειρηνευτική αποστολή του ΗΒ στην Κύπρο, με 250 μέλη, αναφέρει και συμπληρώνει ότι η βάση τους βρίσκεται στη Λευκωσία και περιπολούν τη Νεκρή Ζώνη, φροντίζοντας να τηρείται η Συμφωνία Κατάπαυσης του Πυρός.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα