Στρατηγική συνεργασία NCH Capital Inc και Edge Development Group

Επένδυση €90 εκατομμυρίων στην Πύλα.

Η NCH Capital Inc. με στρατηγικό συνεργάτη την Edge Development Group που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Supernova Polish Real Estate and Hospitality Group, προχωρούν στην υλοποίηση της ανάπτυξης στην παραθαλάσσια περιοχή στα κοινοτικά σύνορα της Πύλας.

Η επένδυση είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική γιατί είναι ο ορισμός της «ξένης άμεσης επένδυσης» και το αποτέλεσμα συνεργασίας ενός μεγάλου

θεσμικού επενδυτή Αμερικανικών συμφερόντων με ένα Ευρωπαϊκό οργανισμό με εξειδίκευση στους τομείς των ακινήτων και τουρισμού.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταίρων, αφορά την γειτνιάζουσα παραλιακή έκταση 33,000 τ.μ του πρώην ξενοδοχείου Beau Rivage, που θα αλλάξει άρδην την εικόνα της περιοχής Πύλας, στην Επαρχία Λάρνακας.

Η συμφωνία της στρατηγικής συνεργασίας της NCH Capital Inc και της Edge Development Group στηρίζεται στις βασικές αρχές φιλοξενίας και ανάπτυξης ακινήτων ενός αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται λόγο της πανδημίας αλλά και της αειφόρου ανάπτυξης.

Η επένδυση αναμένεται να δώσει αίγλη στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ζήνωνα, που για αρκετές δεκαετίες έχει παραμείνει στείρα νέων επενδύσεων αυτού του μεγέθους και είδους. Δημιουργεί πέραν των 500 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών και άλλες 300, κατά την λειτουργία του έργου που προβλέπει μεικτή τουριστική και οικιστική ανάπτυξη που περιλαμβάνει εξοχικές κατοικίες, διαμερίσματα και ξενοδοχειακό συγκρότημα 460 κλινών.  

«Προχωρούμε με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των επενδυτικών μας πλάνων λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα δεδομένα της αγοράς όπως αυτά δημιουργούνται τόσο με την πανδημία αλλά και παράγοντες που αφορούν την Κύπρο και τον τομέα των ακινήτων. Οι επενδύσεις μας, βασίζονται πάντοτε σε βασικούς κανόνες των οικονομικών δεδομένων τόσο του τουριστικού τομέα όσο και του τομέα ακινήτων. Χαιρόμαστε για την συνεργασία με την Edge Developments Group, και ευελπιστούμε ότι η εμπειρία και η γνώση των δυο οργανισμών θα δημιουργήσει ένα έργο μοναδικό και θα αναβαθμίσει την Λάρνακα ως τουριστικό προορισμό» επισημαίνει ο Αντρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος της NCH Capital Inc., Υπεύθυνος για την Ελλάδα, Κύπρο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

«Η Edge Development Group είναι σήμερα σε θέση να προσφέρει μεταξύ άλλων, ποικίλους και καινοτόμους τύπους ανώτερης διαβίωσης και φιλοξενίας και η συνεργασία μας με την NCH Capital Inc. δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα έργο διαφορετικών προδιαγραφών αλλάζοντας το τουριστικό προϊόν και χάρτη της Λάρνακος. Αναμένουμε την συνεργασία των αρχών ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία αδειοδότησης και υλοποίησης του έργου.», δηλώνει ικανοποιημένος ο Αντρέας Βαριάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, της Edge Development Group.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει πληγεί ο τομέας του τουρισμού λόγω της πανδημίας, η επένδυση αυτή, στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δηλώνει ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

«Ως υφυπουργείο Τουρισμού χαιρετίζουμε τη νέα επένδυση που έρχεται στην περιοχή της Πύλας από την NCH Capital Inc και την Edge Development Group. Η νέα αυτή επένδυση το τομέα του τουρισμού και ανάπτυξης γης αφού αφορά την δημιουργία  μεικτού τουριστικού χωριού που περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα, διαμερίσματα και βίλες στην περιοχή της Πύλας στην Λάρνακα, μιας περιοχής που για πολλά χρόνια τώρα δεν είχε ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντική και αναβαθμίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της περιοχής, της Λάρνακας αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Έρχεται επίσης σε μια δύσκολη περίοδο που ο τουρισμός έχει δεχθεί ένα μεγάλο χτύπημα λόγω COVID και στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Είναι επίσης ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι η επένδυση υλοποιείται από ένα μεγάλο θεσμικό επενδυτή Αμερικανικών συμφερόντων σε συνεργασία με Πολωνικό οργανισμό με ιδιαίτερη γνώση στο τομέα ανάπτυξης γης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων. Τα οφέλη τόσο για την τοπική κοινότητα όσο και για την Κύπρο γενικότερα είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Το έργο αναμένεται να κοστίσει πέραν των €90 εκ. και να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και της λειτουργία του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτνιάζουσα έκταση γης για την οποία συμφωνήθηκε η ανάπτυξή της μεταξύ της NCH Capital Inc και της Edge Development Group, καταλαμβάνει χώρο 33 χιλιάδων τ.μ. και βρίσκεται παρά το πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage. Στην ολότητά του το έργο, βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα