Στους δρόμους η Αστυνομία Κύπρου- Έλεγχος τριών παραβάσεων

Από σήμερα ξεκινάει παγκύπρια εκστρατεία της Αστυνομία με τους ελέγχους εκτός των τροχαίων παραβάσεων να περιλαμβάνουν και καταγγελίες για τη μη ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Εκστρατεία για έλεγχο της χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων στα αυτοκίνητα, πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου, 2018, η Αστυνομία Κύπρου.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Μαρτίου, 2018 και αποτελεί μέρος της εκστρατείας ελέγχων, που θα διεξάγεται το ίδιο διάστημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας TISPOL.

Στόχος και σκοπός της εκστρατείας, είναι η πάταξη του φαινομένου της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων και παράλληλα η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τους κινδύνους που ελλοχεύει η επικίνδυνη αυτή παράληψη.

Εν τω μεταξύ έληξε τα μεσάνυχτα η περίοδος ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας για τα περίπου 650 χιλιάδες οχήματα, που κυκλοφορούν στους κυπριακούς δρόμους.

Από σήμερα, η Αστυνομία θα προβαίνει σε καταγγελίες οδηγών, που δεν έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας τους.

Σε περίπτωση, που διαπιστωθεί η μη ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προβαίνουν σε σχετική καταγγελία.

Με βάση τη νοµοθεσία για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, που θα γίνονται από σήμερα θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου µε το 10% της άδειας κυκλοφορίας, που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα