Στους 43 οι νεκροί από ανατροπή πλοιαρίου με μετανάστες

Στους 43 έφθασαν οι νεκροί, μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοικτά της Αιγύπτου, που μετέφερε 600 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Αιγύπτιος αξιωματούχος ανέφερε ότι βρέθηκαν 31 πτώματα, ανάμεσά στα οποία 20 άνδρες, 10 γυναίκες και ένα παιδί. Αργότερα, ανταποκριτής του Reuters είδε ψαρόβαρκα να μεταφέρει 12 ακόμα πτώματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 43.

Τα συνεργεία έχουν μέχρι στιγμής διασώσει 154 ανθρώπους,

σύμφωνα με αξιωματούχους, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 400 ακόμα αγνοούνται.

«Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος βυθίστηκε επειδή μετέφερε περισσότερους ανθρώπους από ότι ήταν το όριο του. Το πλοιάριο έγειρε και οι μετανάστες έπεσεν στο νερό," δήλωσε στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας.

Το σκάφος μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Σε ένα σημείο ελέγχου της ακτοφυλακής, εκεί όπου η Μεσόγειος συναντά το Νείλο, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, περιμένοντας με αγωνία τα νέα για τους αγνοούμενους συγγενείς τους.

"Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ μέχρι να δω τον Μοχάμεντ," λέει με λυγμούς μια κοπέλα της οποίας ο 16χρονος αδελφός εγκατέλειψε το φτωχό του χωριό στην Αίγυπτο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.” "΄Ήταν η μοίρα του να φύγει χθες και να επιστρέψει σήμερα νεκρός. Ακόμα δεν έχουν βγάλει το σώμα του έξω από το νερό."

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Σιερίφ Ισμαΐλ ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις θα κατευθυνθούν στην αποστολή διάσωσης και ότι οι υπεύθυνοι για την τραγωδία θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Δεν έγινε ακόμα σαφής ο προορισμός του πλοιαρίου, ωστόσο πιστεύεται ότι θα πήγαινε στην Ιταλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα