Στον ΥΠΕΣ έκθεση για κατασκηνωτικό χώρο στο Νέο Χωρίο Πάφου

Υποβλήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο έκθεση σχετικά με κατασκηνωτικό χώρο στο Νέο Χωρίο Πάφου, το οποίο βρίσκεται σε τ/κ γη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφορικά με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου για το θέμα του κατασκηνωτικού χώρου, ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου να προβεί σε έρευνα και να του υποβάλει πλήρες και εμπεριστατωμένο σημείωμα για την υπόθεση.

Σε σχέση με την έκθεση που έχει υποβληθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος είναι και ο Κηδεμόνας των τ/κ περιουσιών, το Υπουργείο Εσωτερικών

διευκρινίζει ότι ο εκτοπισμένος Ιωάννης Ιωάννου στις 18/1/2011 υπέβαλε αίτημα για παραχώρηση γεωργικής γης έκτασης 32777 τ.μ. ως δεντροκομικός κλήρος στο Νέο Χωρίο, που ικανοποίησε η Ειδική Επιτροπή στις 23/6/2011.

Στις 16/1/2012 υπέβαλε αίτηση για αλλαγή χρήσης του τεμαχίου από γεωργική χρήση, σε δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου.

Αναφέρει, επίσης, ότι με επιστολή του το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στις 14/12/2012 μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το θέμα θα μπορούσε να εξεταστεί μόνο στα πλαίσια αίτησης για παρέκκλιση υπό όρους, ότι, δηλαδή, ο κατασκηνωτικός χώρος θα είναι μικρού μεγέθους, με περιορισμένο αριθμό αντίσκηνων ή τροχόσπιτων και οι οικοδομές που θα ανεγερθούν για εξυπηρέτηση του χώρου (υγειονομικές διευκολύνσεις, κουζίνα κλπ) θα χωροθετούνται εκτός της Ζώνης Προστασίας της Παραλίας, θα υποβληθεί Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και θα εξασφαλιστεί θετική Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Ο κ. Ιωάννου ενημερώθηκε σχετικά με τους όρους του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στις 17/1/2013 και στις 8/7/2013 ζήτησε όπως προωθηθεί το αίτημα του. Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής στις 31/7/2013. Ο Κηδεμόνας τ/κ Περιουσιών αποφάσισε απόρριψη του αιτήματος , λόγω περιοριστικής πολιτικής για αναπτύξεις σε τ/κ τεμάχια, γιατί του έχει δοθεί τεμάχιο το οποίο χρησιμοποιεί ως καντίνα και η αίτηση θα μπορούσε να εξεταστεί μόνο στα πλαίσια της αίτησης κατά παρέκκλιση υπό όρους. Στις 29/1/2015 ο κ. Ιωάννου υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την αλλαγή χρήσης και στις 19/3/2015 με επιστολή του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τον κ. Ιωάννου ότι το αίτημά του έχει εγκριθεί από τον Κηδεμόνα τ/κ Περιουσιών με την προϋπόθεση ότι πριν την αξιοποίηση του χώρου θα εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες Άδειες (κατά παρέκκλιση Πολεοδομική Άδεια και Άδεια Οικοδομής), προσθέτει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, σε αυτά τα πλαίσια ετοιμάστηκε Σύμβαση Μίσθωσης από 1/5/2015 με ενοίκιο €300=/μήνα, όπως καθορίστηκε από τον αρμόδιο κτηματολογικό λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου.

«Στις 5/5/2015 υπογράφτηκαν αιτήσεις για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας. Με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών το ενοίκιο αναθεωρήθηκε στα €1500=/μήνα με ισχύ από 1/2/2016. Ο Κηδεμόνας τ/κ περιουσιών θεωρεί ότι με την απόφαση του για αύξηση του ενοικίου από τα 12 ευρώ το χρόνο που ήταν αρχικά, στα 1.500 ευρώ μηνιαίως, έχει κάνει το καθήκον του. Βεβαίως, ο Κλάδος διαχείρισης τ/κ περιουσιών, με οδηγίες του Υπουργού, θα παρακολουθεί στενά το θέμα, για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα προκύψει θέμα υπενοικίασης», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα