Στον τελικό του Μόντε Κάρλο ο Ρούμπλεφ

Την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Rolex Monte Carlo Masters πήρε ο Αντρέι Ρούμπλεφ, που επικράτησε του Τέιλορ Φριτζ με ανατροπή στα set, 5-7, 6-1, 6-3, έπειτα από δύο ώρες και 5 λεπτά αναμέτρησης, αλλά και περίπου 2 ώρες διακοπής λόγω βροχής.

Για δεύτερη φορά στον τελικό του χωμάτινου Masters στο Μονακό θα βρεθεί ο 25χρονος Ρώσος, κι αυτός θα είναι ο 19ος τελικός στην καριέρα του. Ο αντίπαλός του θα προκύψει από το ζευγάρι Γιανίκ Σίνερ - Χόλγκερ Ρούνε.

Αναφορικά

με το παιχνίδι, break με το “καλησπέρα” πραγματοποίησε ο Ρούμπλεφ στο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε άψογα το service του για το 2-0. Άμεση ήταν η αντίδραση του 25χρονου Αμερικανού αντιπάλου του, που έσβησε το break και έφερε την αναμέτρηση στα ίσια (2-2), με το σετ να οδηγείται στο 5-5.

Στο 11ο game, ο Φριτζ πέρασε για 2η φορά στον αγώνα, κρατώντας το No5 του κόσμου στον έναν πόντο (6-5), ενώ έχοντας πλέον τη ψυχολογία με το μέρος του, του έσπασε για 4η(!) φορά το service και έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή της αναμέτρησης (7-5).

Στο 2ο set, ο Ρούμπλεφ μπήκε εξ’ αρχής αποφασισμένος να στείλει το ματς στο decider, καθώς από το πρώτο κιόλας game έκανε break, για να ακολουθήσει η υπεράσπιση του service του (2-0).

Μπορεί ο No10 της ATP κατάταξης να μείωσε προσωρινά τη διαφορά (2-1), όμως με ένα σερί 4/4 κερδισμένα games ο Ρώσος έφτασε άνετα στην ισοφάριση των set, ανακτώντας πλήρως το μομέντουμ (6-1).

Στο decider, είδαμε τον Φριτα να ξεκινά καλύτερα κάνοντας break (2-1), όμως άμεσα απάντησε ο Ρούμπλεφ για να προσπεράσει ξανά (3-2), και εκεί ήταν που το παιχνίδι διακόπηκε για πολύ ώρα, λόγω της ασταμάτητης βροχής.

Στην επιστροφή των δύο τενιστών στο κορτ, ο Ρούμπλεφ κυριάρχισε στο παιχνίδι, και πραγματοποιώντας νέο break (4-2), έφτανε όλο και πιο κοντά στην επικράτηση. Στη συνέχεια κανείς δε μπόρεσε να ξανά σπάσει το service του άλλου, και έτσι ο Αντρέι ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή ανατροπή, για να προκριθεί στον τελικό του Μονακό (6-2).

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόντε Κάρλο, Ρούμπλεφ,monte karlo, roublef