Στον προσφυγικό συνοικισμό Ανθούπολης ο Ανδρέας Μαυρογιάννης

Τον προσφυγικό συνοικισμό Ανθούπολης επισκέφθηκε την Τετάρτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, το οποίο βρίσκεται στην Κοινότητα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υποψηφίου, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Μαυρογιάννης καταδίκασε το ειδεχθές έγκλημα της τουρκικής εισβολής και το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες πρόσφυγες,

αγνοούμενους και εγκλωβισμένους.

Παράλληλα, σημειώνεται πως βλέποντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του προσφυγικού συνοικισμού Ανθούπολης ο κ. Μαυρογιάννης διαπίστωσε ότι αποτελούν έμπρακτη απόδειξη των ζητημάτων που επισώρευσε στον τόπο η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή, υπογραμμίζοντας πως χρέος της πολιτείας είναι η στήριξη των εκτοπισμένων για την άμβλυνση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της προσφυγιάς.

Κλείνοντας, ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως πρέπει να αναλογιστούμε όλοι το παρελθόν και να καταγράψουμε σωστά τα γεγονότα ώστε να επιτύχουμε την αντιστροφή των τραγικών συνεπειών της εισβολής και κατοχής, καθώς η παρέλευση του χρόνου δεν είναι ανώδυνη.

Διαβάστε επίσης:

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αδήριτη ανάγκη για πρωτοβουλίες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων

Χριστοδουλίδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τα τετελεσμένα της παράνομης εισβολής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανθούπολης, Ανδρέας Μαυρογιάννης,anthoupolis, andreas mavrogiannis