Στον Μακάριο Δρουσιώτη το βραβείο ΟΠΕΚ «Γιάννος Κρανιδιώτης»

Στον Μακάριο Δρουσιώτη απονεμήθηκε την Δευτέρα, σε εκδήλωση στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» του ΟΠΕΚ, «για τη συμβολή του στη διερευνητική δημοσιογραφία και την τεκμηριωμένη συγγραφική του δραστηριότητα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, στο σκεπτικό της βράβευσης που ανέγνωσε εκ μέρους της Επιτροπής του Βραβείου ο Παύλος Μ. Παύλου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η επιτροπή του Βραβείου κατέληξε ομόφωνα στη βράβευση του Μακάριου Δρουσιώτη,

για τους εξής λόγους: Υπηρετεί πιστά, με ανιδιοτέλεια και τόλμη την δημοσιογραφική έρευνα για πολλές δεκαετίες, τα πάμπολλα βιβλία που έχει εκδώσει αποτέλεσαν το καθένα πρωτοποριακή προσέγγιση του αντίστοιχου θέματος και της αντίστοιχης περιόδου, καθ’ όλη αυτή την πορεία, ο συγγραφέας-ερευνητής δε δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με πολύ ισχυρούς παράγοντες, ηγέτες, πολιτικούς, κόμματα, υπηρεσίες, μεγάλες δυνάμεις και παρά τις αντιξοότητες και τις πιέσεις παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος στην αναζήτηση και την ανάδειξη της αλήθειας, συμβάλλοντας όσο λίγοι στην πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη».

Το βραβείο απένειμε στον Μακάριο Δρουσιώτη ο τέως Υπουργός Κλιματικής Κρίσης της Ελλάδας και πρώην Επίτροπος στην ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έργο και τις πολιτικές που ακολούθησε ο Γιάννος Κρανιδιώτης για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ως καταλύτη για την επίλυση του Κυπριακού. Αναφορά στον Γιάννο Κρανιδιώτη που ενέπνευσε την δράση του ΟΠΕΚ έκανε η πρόεδρος του Ομίλου Θεανώ Καλαβανά. Την εκδήλωση συντόνισε η γραμματέας του ΟΠΕΚ Κατερίνα Γεννάρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα