Στον Εισαγγελέα ο ιερέας-δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Στον Εισαγγελέα οδηγείται ο ιερέας που το απόγευμα της Τετάρτης επιτέθηκε με βιτριόλι κατά μητροπολιτών κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των αστυνομικών για τους λόγους που προέβη στη συγκεκριμένη πράξη, ο ιερέας είπε ότι «τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση/Βιτριόλι: Ο 37χρονος ιερέας απειλεί ότι θα σκοτώσει τον νέο παπά

Από την επίθεση τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με οφθαλμολογικά προβλήματα οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου έλαβαν εξιτήριο από το ΚΑΤ όπου παραμένει μόνο ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων στην Πλαστική Χειρουργική, χωρίς να κρίνεται ανησυχητική η κατάστασή της υγείας του. Εξιτήριο έλαβε και ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα