Στον Εισαγγελέα ο έφηβος δράστης της δολοφονίας του 14χρονου

Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτήν την ώρα ο 14χρονος που κατ' ομολογίαν του δολοφόνησε τον φίλο και συμμαθητή του με μαχαιριές στο λαιμό, το βράδυ του Σαββάτου, στο χωριό Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας.

Ο έφηβος ισχυρίστηκε κατά την ομολογία του ότι «θόλωσε» γιατί την τελευταία διετία το θύμα του μιλούσε προσβλητικά και υποτιμητικά για όλα, για την εμφάνισή του, για το ύψος του, το πάχος του, τις ικανότητές του ακόμη και για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση

των γονιών του, κοροϊδεύοντας πχ το γεγονός ότι ο πατέρας του είχε παλιό τρακτέρ.

Η δολοφονία έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη καθώς δεν υπάρχει καταγεγραμμένο, τις τελευταίες δεκαετίες τουλάχιστον, κάποιο ανάλογο περιστατικό, δηλαδή ένας έφηβος να σκοτώνει έναν συνομήλικό του με τέτοια αγριότητα.

Ο έφηβος δράστης έπεσε εξαρχής σε αντιφάσεις και η Ελληνική Αστυνομία αντιλήφθηκε γρήγορα ότι είχε απέναντί της τον κύριο ύποπτο. Επιπλέον, όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για ερασιτέχνη δράστη ο οποίος δεν προσπάθησε να καλύψει τα στοιχεία του και δεν είχε ως κίνητρο τη ληστεία ή την σεξουαλική κακοποίηση.

Για τους αστυνομικούς σημαντικό στοιχείο ήταν επίσης το γεγονός ότι το θύμα είχε σημάδια πάλης, που τους έδωσε να καταλάβουν ότι πάλεψε με κάποιον περίπου του ύψους και της δύναμής του και όχι με έναν ενήλικο που θα μπορούσε εύκολα να το ακινητοποιήσει εντελώς. Η ομολογία η οποία επιβεβαιώθηκε από τα ίχνη και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο μαχαίρι του εγκλήματος αλλά και στον τόπο, ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί πέραν πάσης αμφιβολίας ακόμη είναι πώς βρέθηκε το μαχαίρι στα χέρια του δράστη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα