Στον Εισαγγελέα η προμήθεια χυμών στην Εθνική Φρουρά

Πόρισμα έρευνας, που διενήργησε το ΓΕΕΦ έπειτα από καταγγελία που υποβλήθηκε σε σχέση με εταιρείες που προμηθεύουν με χυμούς τα ΚΨΜ της Εθνικής Φρουράς, απέστειλε, πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ», ζητείται νομική γνωμάτευση κατά πόσον προκύπτουν παραβιάσεις της νομοθεσίας από συγκεκριμένη εταιρεία

αναφορικά με την παραποίηση εμπορικής επωνυμίας άλλης εταιρίας.

Την εν λόγο καταγγελία έκανε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές διεξαγωγή έρευνας.

"Εάν όσοι οφείλουν στο κράτος βρίσκουν τρόπους τελικά να συμμετέχουν σε δημόσιες προσφορές τότε δημιουργείται πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού με αυτούς οι οποίοι είναι νομοταγείς και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Η ίδια εταιρεία καταγγέλθηκε και για παράνομη συμμετοχή στην προσφορά για την προμήθεια προϊόντων του ΚΨΜ, αλλά η έρευνα που ολοκλήρωσε η Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΕΦ, κατέδειξε πως η συμμετοχή της εταιρείας είναι νόμιμη.

Την ίδια στιγμή προκύπτει θέμα, κατά το ΓΕΕΦ, κατά πόσον η ίδια εταιρεία παραποίησε το εμπορικό σήμα άλλης εταιρείας.Μετά την υποβολή της καταγγελίας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΣΗΜΕΡΙΝΉ», η έρευνα κατέληξε ότι προκύπτει θέμα με τη χρήση εμπορικής επωνυμίας που μοιάζει με άλλη επωνυμία.

Αντίθετα δεν φέρεται να προκύπτει θέμα σε ότι αφορά τη συμμετοχή της ίδιας εταιρεία στην προσφορά.Η νομοθεσία επιτρέπει στην επιτυχούσα εταιρεία που προμηθεύει με διάφορα προϊόντα τα ΚΨΜ να αλλάξει τους δικούς της προμηθευτές, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι προδιαγραφές που θέτει το ΓΕΕΦ για τα προϊόντα.Όπως έγινε και στην εν λόγο περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα