Στον αναπνευστήρα το ΓΝΠ - Ποια η θέση του ΟΚΥπΥ

Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και δη το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, κυρίως εξαιτίας της υποστελέχωσης, καθώς πολλοί ήταν οι γιατροί που επέλεξαν να ιδιωτεύσουν στο ΓεΣΥ. 

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Λεμεσού- Πάφου του ΟΚΥπΥ, Χρίστος Νικολάου, κλήθηκε να σχολιάσει στο SigmaLive τις καταγγελίες για ελλείψεις κλινών αλλά και το πρόβλημα που προέκυψε στο ΤΑΕΠ με τη φυγή ενός ακόμη γιατρού. 

Όσον αφορά τις ελλείψεις κλινών και την τοποθέτηση ασθενών

ακόμη και στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σημείωσε ότι αυτό γίνεται σε περιπτώσεις ανάγκης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Υπάρχουν ασθενείς που θα μείνουν στο ΤΑΕΠ μέχρις ότου βρεθεί κρεβάτι σε θάλαμο, ωστόσο αυτό γίνεται κυρίως τη νύχτα που δεν υπάρχουν εξιτήρια και δεν είναι καθημερινό πρόβλημα, σημείωσε. 

Αυτό το φαινόμενο, πρόσθεσε, δεν είναι καθημερινό και δεν θα εξαφανιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Αυτό που κάνουμε, είπε, είναι σωστή διαχείριση των κλινών. 

Όσον αφορά στην αναπλήρωση της θέση τους γιατρού στο ΤΑΕΠ, η φυγή του οποίου όξυνε το πρόβλημα καθώς υπάρχει βάρδια με έναν γιατρό, σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να εξευρεθεί ο αντικαταστάτης άμεσα. 

Το πρόβλημα με την φυγή γιατρών ήταν αναμενόμενο, σημείωσε. 

Σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι η κατάσταση είναι σοβαρά ωστόσο πιο διαχειρίσιμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα