Στον "πάγο" η άδεια κυνηγιού σε 14χρονους

Την προσωρινή απόσυρση πρόνοιας για άδεια κυνηγιού σε 14χρονους, αποφάσισε η Κυβέρνηση.

O Λειτουργός του Ταμείου Θύρας, Πέτρος Αναγιωτός ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ "Πρωτοσέλιδο", ότι μερικοί, δεν συμμερίζονται την φιλοσοφία τους, ότι το κυνήγι είναι ένα άθλημα το οποίο δεν αφορά μόνο τους νεαρούς.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι το σκεπτικό της πρότασης αφορούσε την επιμόρφωση και τον έλεγχο των νεαρών οι οποίοι έτσι κι αλλιώς

συνοδεύουν τους πατεράδες τους στο κυνήγι.

"Δηλαδή οι νεαροί που θα βγουν έξω και θα συνοδευτούν από τους ενήλικους κυνηγούς για κυνήγι, να έχουν και κάποια επιμόρφωση, όσον αφορά στη νομοθεσία, όσον αφορά στην πανίδα και όσον αφορά στη σωστή φύλαξη και χρήση των κυνηγετικών όπλων. Αυτά τα πράγματα, σε όσο το δυνατόν πιο μικρή ηλικία ειπωθούν, τόσο πιο εύκολα αφομοιώνονται".

Υπενθυμίζεται ότι, η απόσυρση της πρόνοιας για του 14χρονους αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Οι Επιτροπές Περιβάλλοντος και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, άρχισαν την μελέτη του νομοσχεδίου και των κανονισμών, για την προστασία των άγριων πτηνών και του θηράματος, εν μέσω επικρίσεων από οργανώσεις, ότι δεν έγινε δημόσια διαβούλευση.

Οι δύο Επιτροπές, ζήτησαν την δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας θήρας, των νομοθετημάτων και θα συνεχίσει την μελέτη σε δεκαπέντε μέρες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου, επεσήμανε ότι ακόμη δεν ξεκίνησε η διαδικασία τιμωρίας από τις Βρυξέλλες στην καθυστέρηση υιοθέτησης της ευρωπαϊκής οδηγίας, για την προστασία των άγριων πτηνών και του θηράματος, ενώ ανησυχία για το ενδεχόμενο η πρόνοια να επανέλθει αργότερα του για την απόσυρση της πρόνοιας εξέφρασε ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα