Στοιχήματα και Κύπριοι: Ποιο είναι το δημοφιλέστερο παιχνίδι

Ενημερωτικό δελτίο εξέδωσε η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου εκφράζοντας τις ανησυχίες της αναφορικά με την έντονη ενασχόληση των εφήβων στο στοιχηματισμό.

Η Αρχή αναφέρει ότι θέτει ως βασική προτεραιότητα τα μέτρα πρόληψης της ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια στους εφήβους.
Βασιζόμενοι στις καλές πρακτικές AAEK προχώρησε στην προκήρυξη προληπτικού προγράμματος για τα τυχερά παιγνίδια «Παίζω δεν εμπαίζομαι» το οποίο λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2018 σε Παγκύπρια βάση και επιχορηγείται στην ολότητα του από

την ΑΑΕΚ.

Στοιχεία για την Κύπρο από την Έρευνα Γενικού Πληθυσμού (2019):

• Το ποσοστό που έχει ασχοληθεί με στοιχήματα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες ανέρχεται στο 23%.

• Το πιο δημοφιλές παιγνίδι είναι η κατηγορία λόττο, τζόκερ. Εννέα σχεδόν στα δέκα άτομα που στοιχηματίζουν ασχολούνται με αυτήν την κατηγορία παιγνιδιών.

• Δύο στους δέκα ασχολούνται με στοιχήματα σε αθλήματα/διαγωνισμούς ζώων, ενώ πιο αραιά είναι η ενασχόληση με φρουτάκια και παιγνίδια με τράπουλα/ζάρια (11,5% και 12,3% αντίστοιχα).

• Χρησιμοποιώντας το «lie/bet questionnaire», εκτιμάται ότι περίπου το 3.6% του πληθυσμού παρουσιάζει προβληματική ενασχόληση με το στοιχηματισμό.

• Χρησιμοποιώντας το Problem Gambling Screening Index (PGSI), με σκοπό τη διάκριση των περιπτώσεων προβληματικής ενασχόλησης με το στοιχηματισμό, εκτιμήθηκε ότι περίπου το 2% του πληθυσμού είναι παίκτες σε χαμηλό κίνδυνο, το 1.2% παίκτες σε μέτριο κίνδυνο και το 1% παθολογικούς ή προβληματικούς παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα