Στοιχεία πέραν των 100 υποθέσεων θα στείλει η ΕΥ-Χρήζουν ποινικής διερεύνησης

Σωρεία στοιχείων που ενδεχομένως να χρήζουν ποινικής διερεύνησης, αναμένεται να αποστείλει η Ελεγκτική Υπηρεσία στην Νομική Υπηρεσία, εντός των επόμενων ωρών.

Στοιχεία για όλες τις υποθέσεις που έχει εντοπίσει η Ελεγκτική Υπηρεσία, στο σύνολο των τεσσάρων εκθέσεων της, θα αποστείλει στη Νομική Υπηρεσία.
Οι υποθέσεις αυτές ενδέχεται να χρήζουν ποινικής διερεύνησης, ήδη τρεις υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το πρωί, η Ελεγκτική Υπηρεσία πραγματοποίησε σύσκεψη όπου και αποφάσισε να δοθούν στη Νομική Υπηρεσία πέραν των 100 υποθέσεων, επισημαίνεται

πως οι υποθέσεις ίσως αγγίξουν και τις 150, κι οι οποίες κρίνεται πως χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Σίγμα, στην σύσκεψη αποφασίστηκε όπως σταλούν το αργότερο μέχρι αύριο τα επιπλέον στοιχεία που συγκεντρώθηκαν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης,  διαβεβαίωσε ότι στις 23 Αυγούστου η Νομική Υπηρεσία ζήτησε να σταλούν από την Ελεγκτική Υπηρεσία τα σημεία της ήδη δημοσιευθείσας έκθεσης, από τα οποία ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικά αδικήματα.  Ο κ. Πετρίδης μάλιστα επεσήμανε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα στείλει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για θέματα που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς και για ορισμένα ζητήματα τα οποία αφορούν το Υπουργικό Συμβούλιο, που κατά τη γνώμη της Υπηρεσίας εμπεριέχουν ποινικά αδικήματα.

Όσον αφορά τώρα τα προσωπικά δεδομένα ατόμων, στις εκθέσεις δεν αναγράφονται.

Την τελική απόφαση ωστόσο για την έναρξη νέων ποινικών ερευνών θα λάβει βεβαίως ο Γενικός Εισαγγελέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα